Lyt til artiklen:

Nyt europæiske avlssamarbejde i Arcowin

00:00
Hastighed: ???x
02:04

VikingDanmarks bestyrelsesformand Anders Levring ser store perspektiver i det nye, europæiske avlssamarbejde Arcowin. Først og fremmest får medlemmerne adgang til den bedste genetik til en konkurrencedygtig pris. Han understreger samtidigt, at den enkelte kvægbruger ikke kommer til at mærke forandringer i hverdagen.

VikingDanmark vil fortsat være nærværende og rådgivere og inseminører er kun et telefonopkald væk. Akkurat som nu, skriver VikingDanmark i en pressemeddelelse.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Vi vil fortsat have alt vores fokus skarpt rettet mod at tilbyde og udvikle de services og ydelser den danske kvægbruger har brug for, siger han.

Stærk i fremtiden

Ifølge Anders Levring betyder det tættere europæiske samarbejde, at danske kvægbrugere vil stå stærkere i fremtiden.

Det er VikingGenetics, der har til opgave at fremavle den bedste genetik. VikingDanmark ejer VikingGenetics sammen med vore svenske og finske landmandskollegaer.

- Opgaven med at fremavle den bedste genetik til en konkurrencedygtig pris, til ejerkredsens kvægbrugere, er den samme fremover. Forskellen er, at med det nye avlssamarbejde, hvor Masterrind og Evolution også indgår, vil vi få langt større adgang til genetik. Der vil samtidig være flere at dele de store omkostninger til forskning og udvikling med. Endelig er Masterrind og Evolution ejet af landmænd, nøjagtig som vi kender det fra VikingDanmark og de tilbyder også de samme services. Det er der også store perspektiver i, slår Anders Levring fast og uddyber:

- Det betyder, at vi bevarer de store fordele i, at selskaberne er landmændenes egne selskaber og ikke er virksomheder, der skal skabe profit til aktionærer udenfor erhvervet, siger han.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- I VikingDanmark vil vi fortsætte vores arbejde med at udvikle services, tilbyde de bedste produkter til en konkurrencedygtig pris og lave skræddersyede løsninger, der modsvarer den enkelte landmand på den enkelte bedrifts behov. Vores mål er og vil forsat være, at have en positiv effekt på vores medlemmers bundlinje, understreger Anders Levring.