Dansk Rottesikring blev stiftet, da Kjeld Andreasen selv fik rotter i maskinen. Nu er han klar med en afskærmning, der skal sikre mod rotter i maskinerne.

Når det bliver koldt udenfor, og rotterne søger ind i varmen, kan det være svært at holde dem ude af maskinerne. Selv om man har rengjort maskinen grundigt og sat fælder op, kan rotterne stadig finde på at kravle ind og bide ledninger over.

Det har Kjeld Andreasen selv oplevet. Selv om han brugte både gift og fælder, endte det i dyre reparationer.

Derfor har han stiftet Dansk Rottesikring, der tilbyder afskærmning af maskiner, som holder rotterne ude.

- Jeg har selv kæmpet med rotter, og jeg kender også flere andre, der har haft problemer med dem. Også selv om de har gjort rent og haft skadedyrsbekæmpere ude, som kunne sætte gift op, siger han.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Jeg kender en, der på trods af, at han havde gjort så rent, som han kunne, stadig fik rotter ind i maskinen. De havde bidt to ledninger over, så hans air condition virkede ikke længere. Den reparation kostede 8500 kroner, siger han.

Noget måtte kunne gøres for at stoppe dem.

Han kom til at tænke på en dræbersnegleskærm, og han tænkte, at noget lignende kunne bruges mod rotter. Derfor har han udviklet en skærm af aluminium, som kan placeres rundt om maskinen.

- Der kommer grundtanken fra. Over sommeren lavede jeg prototyper, og jeg undersøgte, om andre havde lavet noget lignende. Det havde ingen. Jeg snakkede med flere om det, og de mente også, det lød som en god ide, siger han.

Mærker interesse

Det er der tilsyneladende flere, der gør. Han mærker i hvert fald allerede interesse for rottesikringen.

- Jeg har fået mange henvendelser, og der er mange, som synes, det er en god ide. Nu skal jeg bare have flere til at købe, siger han.

Det er endnu ikke noget, han lever af, men han håber, han kan bygge det op til, at han kan sikre maskiner mod rotter på fuld tid.