Ved at investere i skov vil Arla klimakompensere for produkter til storkøkkener.

I sidste uge meddelte Arla, at mejeriet vil klimakompensere for dets økologiske produkter.

Nu oplyser Arla i en pressemeddelelse, at det også vil klimakompensere for 20.000 tons mejeriprodukter, som bliver solgt til professionelle storkøkkener. Det gælder blandt andet plejehjem, hospitaler, kantiner og restauranter.

Arla kompenserer for hele CO2-udledningen fra produkterne ved at investere i skovprojekter.

- Al fødevareproduktion udleder en mængde CO2. Det tager vi ansvaret for som leverandør af mejeriprodukter til de danske storkøkkener ved hele tiden at arbejde for at nedbringe vores klimaaftryk. Klimakompensation er et mindre, men vigtigt, skridt på vejen, siger Jesper Vanghøj, marketingansvarlig hos Arla Pro.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Når danskerne fremover får serveret Arla ØKO-produkter i kantinerne eller som en del af maden på hospitaler og plejehjem, kan de nu forvente, at produkterne er CO2e-neutrale kompenseret med klimakreditter. Det er vi meget stolte af at kunne tilbyde.

Skovinvesteringer i Østafrika, Brasilien og Indonesien

Helt konkret investerer Arla i nye skovområder og bevaring af regnskov i Østafrika, Brasilien og Indonesien og køber herigennem klimakreditter.

Det sker som en del af Arlas mål om at producere mælk helt uden klimapåvirkning i 2050.

Og selvom kompensationen ikke er den endelige løsning på problemet, er det et lille skridt på vejen, mener Jesper Vanghøj

- Vi ved, at de professionelle køkkener interesserer sig for klima og miljø. De klimakompenserede produkter giver nu de danske storkøkkener et valg, hvor de kan gøre en forskel. Samtidig arbejder vi i Arla hårdt på at reducere vores udledning yderligere, siger han

- Det er særligt kantiner og offentlige køkkener i Danmark som for eksempel plejehjem, hospitaler og daginstitutioner, der er storindkøbere af vores økologiske mejeriprodukter. Derfor er det blandet andet her, danskerne fremover kan forvente at møde de nye CO2e-neutrale, økologiske produkter.