Skov Gruppen, der producerer ventilation, managementsystemer og digitale services til animalsk produktion, har afsluttet regnskabsåret, som viser en solid fremgang på top- og bundlinje

Årets omsætning blev 892 mio. kr. og overskuddet efter skat 100 mio. kr. Det er en fremgang på henholdsvis 15 procent og 50 procent i forhold til året før. Det er virksomhedens hidtil bedste resultat.

Det oplyser Skov Gruppen i en pressemeddelelse.

Den danske svineproduktion har haft gode afregningspriser, hvilket har fået producenterne til igen at investere, skriver Skov Gruppen i pressemeddelelsen.

- Østeuropa, specielt Rusland, Polen og Ukraine, har bidraget positivt til årets resultat. Vi har en større ordrebeholdning og nye interessante projekter på vej, så disse markeder vil også det kommende år vise gode takter, fortæller Jørgen Yde Jensen, administrerende direktør, Skov A/S.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Den lokale tilstedeværelse i stadigt flere asiatiske lande har været med til at sikre en positiv udvikling på disse markeder.

- Kina lukkede som et af de første markeder ned i starten af 2020 grundet Covid-19, men var også et af de første til at lukke op igen, og vi har flere større ordrer, der skal leveres i dette regnskabsår, fortsætter Jørgen Yde Jensen.

Nye produkter skal bidrage til fortsat fremgang

For fire år siden udviklede Skov den første generation af BlueFan vægventilatorer. Et produkt, der anvendes i stort antal rundt om i verden - specielt under varmere himmelstrøg.

- Med BlueFan lancerede vi et produkt, der i funktion og strømbesparelse sætter en ny standard for området, fortæller Jørgen Yde Jensen.

Skov har i år lanceret en ny variant af BlueFan vægventilatorer, som vil bidrage positivt til virksomhedens omsætning i de kommende år.

Skov etablerede for fire år siden selskabet Scio+, der har ansvaret for Skov Gruppens data science applikationer, som nu er lanceret på udvalgte markeder. Der vil også de kommende år blive investeret massivt indenfor det digitale forretningsområde.

Skov overtog i 2019 Secco International, der er specialister i ventilation til kvæg. Skov har i løbet af regnskabsåret etableret en europæisk logistikfunktion i Glyngøre, og der er ansat sælgere i Rusland og Europa, således at Secco nu er klar til effektivt at servicere disse markeder.

- Det har været et godt år for Skov, og vi har stor tiltro til markedet for vores produkter og services. På den korte bane skal vi være forberedte på turbulens - men vi er robuste og skal resolut udnytte de aktuelle markedsmuligheder, afslutter Jørgen Yde Jensen.