Maskinforretninger med hovedvægt på landbrugsmaskiner er kommet godt igennem corona-udfordringerne, mens maskinleverandørerne har haft udfordringer.

Året 2020 har ifølge Dansk Maskinhandlerforenings direktør Klaus Nissen været et vanvittigt år.

- Ved indgangen til året red vi på en højkonjunktur, hvor den største udfordring var, hvor ferien skulle gå hen, og hvilken ny bil, man skulle have. Men så kom coronaen kom, var det som at køre direkte ind i en mur med 130 kilometer i timen, sagde han på foreningens virtuelle generalforsamling fredag den 20. november.

Klaus Nissen konstaterede i den forbindelse, at maskinforretninger med hovedvægten på landbrugsmaskiner trods corona-krisen har oplevet, at hverdagen næsten er gået upåvirket videre, mens det især har været maskinleverandørerne, der har haft det hårdt og brug for hjælpepakker.

Men desværre er hjælpepakkerne ifølge Klaus Nissen udtænkt af bureaukrater, der kun kender en lønmodtagerkultur og ikke er vant til at drive virksomhed.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Ofte er der gået en måned fra noget er meldt ud på et pressemøde, til myndighederne har udformet en instruks, sagde direktør Klaus Nissen.

Og han beklager, at de alt for mange virksomheder ikke passer til de bureaukratiske skabeloner.

Han konstaterede også, at særligt mindre virksomheder har en udfordring med, at hjælpen fra hjælpepakker i nogle tilfælde ikke står mål med store omkostninger og en masse besvær ved at søge hjælpen i en situation, hvor der også er fokus på at håndterer corona-udfordringerne i virksomhederne.