Den Danske Dyrlægeforening kritiserer, at foreningen ikke er blevet inddraget i drøftelser om mink. Foreningen kalder det et brud på traditioner.

Det skriver Den Danske Dyrlægeforening i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

"Den særlige indsigt, som dyrlæger har, kunne have medvirket til at skabe en bedre klarhed over, hvilke muligheder og begrænsninger der er i diagnosticering på besætningsniveau og håndtering af både intern og ekstern smittespredning," står der.

"Dyrlægeforeningens medlemmer kunne have været en vigtig samarbejdspartner for en regering, som ønsker at kommunikere en klar retning, og som ønsker at sikre sig al relevant viden om udviklingen på området - og dermed et solidt rygstød for at træffe de rigtige beslutninger. Ligeledes kunne Dyrlægeforeningen have givet væsentlige input til mulig risikohåndtering, som muligvis kunne have," står der i pressemeddelelsen.

Samtidig repræsenterer foreningen mange af de dyrlæger, som Fødevarestyrelsen bruger til aflivningen af mink. Foreningen vurderer, at "en større forståelse for de ressourcemæssige perspektiver i Fødevarestyrelsen og den ledsagende logistik kunne måske have afbødet nogle af de kaotiske og dyrevelfærdsmæssigt stærkt kritisable forhold, som har ramt offentligheden de seneste uger".