I dagens spørgetime rullede Pernille Vermund, Nye Borgerlige, sig ud med skældsord om fødevareminister Mogens Jensen og Mette Frederiksens håndtering af minkaflivningerne. Hun brugte ord som løgn, fortielse om sagsforløbet med den manglende lovhjemmel.

- Fødevareministeren bryder loven og lyver om det. Vil ministen gå af? Vil regeringen gå af? spurgte Pernille Vermund statsminister Mette Frederiksen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

På sin Twitter-profil fortsætter Pernille Vermund med at skyde med skarpt:

- Regeringen har brudt loven. Det er alle vist klar over efterhånden. Det er statsministerens ansvar. Hun må tage ansvaret og udskrive valg. Gennem løgn, fortielser og bortforklaringer forsøger regeringens ministre nu at dække over deres egen forbrydelse. Statsministeren har en minister i sin regering, der bryder loven og lyver om det. Fødevareminister Mogens Jensen har i de senere dage modsagt sig selv flere gange. Det kan ikke alt sammen være rigtigt. Logisk set må mindst halvdelen nødvendigvis være løgn. Vi kommer til at stille mistillidsvotum til regeringen i folketingssalen.

Nye Borgerlig lod sig ikke køle ned af, at statsminister Mette Frederiksen indrømmede i Folketingssalen, at der var tale om fejl i håndteringen om den manglende lovhjemmel til at aflive ikke-smittede mink.

Mens de blå partier raser mod fødevareminister Mogens Jensen og kræver hans afgang, står støttepartierne stadig bag regeringen.

Radikale taler om "noget rod" og vil vide mere om, hvad der er op og ned. Partiet formand Sofie Carsten Nielsen fik Mette Frederiksen til at give hånd på, at loven fremadrettet naturligvis skal overholdes.

Artiklen fortsætter efter annoncen

SF foreslår en uvildig undersøgelse, mens Enhedslisten har indkaldt til et samråd meget snart om forløbet.