Automatisk oplæsning:

Bæredygtigt Landbrug: Sæt mink-aflivninger på pause

00:00
Hastighed: ???x
00:00

Nordjysk minkfarm har stævnet staten for at få standset systematisk udryddelse - sagsanlægget bakkes op af Bæredygtigt Landbrug, der nu opfordrer minkavlerne til at sætte aflivningerne på pause.

Sæt uret i stå - og sæt mink-aflivningerne på pause.

Sådan lyder det fra Bæredygtigt Landbrug (BL) efter en hæsblæsende weekend, hvor der i dén grad blev rejst massiv kritik af og skabt tvivl om regeringens beslutningsgrundlag vedrørende masse-aflivningerne på de danske minkfarme. Det er blandt andet kommet frem, at den såkaldte cluster-5-variant ikke er blevet konstateret den seneste måned.

Sønder Eng Mink P/S fra Brønderslev har nu sagsøgt staten med en påstand om, at Miljø- og Fødevareministeriets beslutning samt tilhørende påbud om systematiske minkaflivninger er ugyldige. Dén stævning bakker Bæredygtigt Landbrug fuldt og helt op om.

- Hvad regeringen har sat i gang, er langt ud over, hvad epidemi-reglerne kan bære. Denne retssag kan ikke fremmes nok, som Bæredygtigt Landbrugs chefjurist Nikolaj Schulz formulerer det.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

BL's formand Flemming Fuglede Jørgensen understreger, at Bæredygtigt Landbrug allerede fredag - på vegne af en gruppe minkavlere - lancerede en 10 punkts-plan for at sikre både folkesundheden samt minkbranchens overlevelse.

- Det er fuldstændig vanvittigt og uacceptabelt på et så løst grundlag at smadre et helt erhverv og de familier, der igennem generationer har ernæret sig med minkavl, siger formanden.

- Det foregår ovenikøbet på en måde, hvor minkavlerne møder statens militære magt lige udenfor hoveddøren, hvor der tydeligvis finder dyremishandling sted - og hvor man risikerer at øge smittefaren ved at have døde dyr liggende udover gårdspladser, motorveje og så videre. Vi har behov for at stoppe op, trække i håndbremsen og tænke os om, så vi ikke gør ondt værre. Vi har fuld tillid til, at WHO har løsninger på europæisk plan - og indtil det sker, bør aflivningerne herhjemme sættes på pause. Også, fordi der skal være bare en lille smule tilbage af minkavlernes liv, når vi kommer ud på den anden side, tilføjer Flemming Fuglede Jørgensen.