Lyt til artiklen:

Ulveangreb bag ved mobile hegn

00:00
Hastighed: ???x
01:18

Fåreavler Henrik Drøhse kunne fredag morgen konstatere, at hans får ved Ellum igen var angrebet. Denne gang var to får dræbt, mens fire måtte aflives efter alvorlige skambid. Ved et tilsvarende angreb den 28. oktober mistede han 11 får, og flokken er nu nede på 139 dyr.

- Jeg bliver nu nødt til at opgive området og flytter mine får på noget kløvergræs i nærheden. Frøgræsavleren må så i stedet ringe til maskinstationen og bede den forsøge at afpudse marken med maskiner i stedet, selvom det ikke har den samme effekt som får, siger Henrik Drøhse til 'Her er ulven i Danmark'.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

I den nye fold har han på anbefaling af Miljøstyrelsen udstyret hegnet med to ekstra tråde. Fredagens angreb er det syvende den seneste måneds tid i et meget afgrænset område mellem Løgumkloster og Tønder.

Også i Vestjylland fortsætter ulveangrebene på en flok får, som afgræsser frøgræs i nærheden af Klosterheden. Ved et nyt angreb natten til torsdag mistede Storålam endnu et får livet. Det er det tredje angreb på fem dage, og der er flere gange set to ulve i og ved folden, der ligger tæt på flere ejendomme, skriver Her er ulven i Danmark.