Lyt til artiklen:

Stor opbakning til demonstration for minkavlere

00:00
Hastighed: ???x
01:23

Op mod 400 traktorer, lastbiler og andre landbrugskøretøjer var fredag samlet til demonstration nord for Holstebro.

Initiativet til demonstrationen blev taget af en privat minkgruppe på Facebook og blev hurtigt et stort tilløbsstykke for mange.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Minkgruppens initiativ blev hurtigt delt af Landboungdom Midtvest og dermed delt ud til hele Midt- og Vestjylland.

Der var opbakning fra alle fag i landbruget, der var kørt langt for at være med til at gøre en forskel. To unge mennesker, der er beskæftiget i kvægbrug på Videbæk-egnen, fortæller, at den katastrofale situation for minkavlerne berører hele branchen.

- Vi kører gerne langt for et godt formål og bakker op en demonstration for minkavlerne. Vi er alle en del af denne forfærdelige situation, som minkavlerne er sat i, fortæller Frederik Gjaldbæk og Luc Klok fra Videbæk.

En gruppe landbrugselever står og snakker i vejkanten og viser deres tydelige bekymring for kolleger i minkbranchen og for deres fremtid. De har flere studiekammerater, der er beskæftiget med mink, og de aner ikke, hvordan de nu er stillet, og hvordan fremtiden ser ud.

De mærker også tydeligt, hvordan det påvirker hele branchen, at den enorme mængde af døde dyr skal håndteres af Daka. Døde svin bliver ikke hentet hver dag, som de plejer, og der kan gå op til en uge imellem afhentningerne.