En halv kilometer af Struer Landevej er nu tæt pakket med traktorer, der er kørt i stilling for at demonstrere mod minkaflivninger.

Her til formiddag er op mod 200 minkavlere, ansatte, andre landmænd og andre med tilknytning til landbruget at mødt op foran Sagros landbrugscenter i Holstebro.

Fra krydset ved Sagro på Struer Landevej og op til frakørslen mod Naur holder traktorerne nu i begge sider af vejen for på fredelig vis at udtrykke vrede og frustration over regeringens beslutning, men også for at udtrykke medfølelse med de mange familier, som rammes af det, der reelt set er et punktum for dansk minkavl.

"Demonstrationen, som arrangørerne understreger er fredelig, skal sende et nødråb fra minkerhvervet, der nu nedlægges. Det skriver Danske Pelsdyravlere i en pressemeddelelse.

"Avlerne vil på fredelig vis slå en fysisk ring om området for symbolsk at markere, at samfundet også bør slå ring om minkbranchen som skaffer milliarder af eksportkroner hjem til Danmark og som sikrer beskæftigelse til mange i yderområderne", skriver pelsdyravlerne.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce