Lyt til artiklen:

L&F kræver negativ test inden adgang til minkfarme

00:00
Hastighed: ???x
01:52

Intet er som det plejer i disse corona-tider, også delegeretmødet i dag i Herning Kongrescenter var præget af smitten. Formand Martin Merrild kunne ikke fysisk deltage, da han er smittet med covid-19, han sendte dog en videohilsen til de fremmødte.

I formandens sted stod Thor Gunnar Kofoed for årets beretning, som også stod i coronas tegn med vrede udbrud mod regeringens minkstrategi. Næstformanden kaldte strategien med de tusindvis af aflivninger for uetisk.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Nu er det nok. Vi lukker døren. Vi vil ikke finde os i mere. Minkbranchen har rakt en hånd ud og samarbejdet fra dag ét, branchen har udvist samfundssind, som sjældent er set lige, og som de færreste kan sætte sig ind i, sagde næstformanden.

L&F melder klart ud. Fra dags dato vil samarbejdet med myndighederne ændre karakter.

- Hverken vi eller pelsdyravlerne vil hjælpe med at aflive raske dyr. Det er uetisk. Ingen offentlig myndighed er velkommen på vores bedrifter uden at kunne fremvise en negativ coronatest. Det er klar opfordring til vores medlemmer, sagde Thor Gunnar Kofoed.

- Det er absurd, at vi på nuværende tidspunkt stadig står med en regering uden en plan for, hvordan vi sikrer fremtiden for branchen. Slår vi de raske avlsdyr ned, så er der intet at bygge videre på. Mogens Jensen: Det kan du ikke være bekendt

- Det er ganske enkelt uanstændigt at observere, hvordan dele af Christiansborg i øjeblikket behandler de ramte familier.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- I stedet for at hjælpe en branche, der bidrager med så mange eksportkroner og arbejdspladser i landdistrikterne, så benytter de chancen for at mistænkeliggøre branchen.

- Det er lige så useriøst, som det er væmmeligt. Slår vi de raske avlsdyr ned, så er der intet at bygge videre på, sagde næstformanden.