På det europæiske slagtesvinemarked har markedsinteressenterne stadig fokus på coronaen. Størstedelen af noteringerne viser fortsat en stabil udvikling.

De prismæssige førernoteringer i Spanien og Italien måtte erkende et fald i forskellige størrelsesordner. Markedsaktiviteterne i Tyskland indtager en særposition på det europæiske marked, skriver Danske Svineproducenter i deres ugenyt for uge 45.

I Tyskland har man bekræftet yderligere ASF-tilfælde. Med et bekræftet tilfælde i delstaten Sachsen i området Görlitz ikke langt fra den polske grænse, er en anden delstat foruden Brandenburg altså nu blevet ramt. Man har nu lavet inddæmmende tiltag.

Tamsvinene i Tyskland er indtil videre gået fri af ASF. De vigtige tredjelandsmarkeder er fortsat lukkede for de tyske svinekødseksportører. Det er endnu ikke lykkedes at få en regionaliseringsaftale med Kina.

Udbudspuklen

Også med hensyn til coronainfektion i kødindustrien i Tyskland er situationen stadigvæk anspændt. Der er fortsat begrænsninger i slagte- og forarbejdningskapaciteten. Udbudspuklen på levendemarkedet vurderes til i mellemtiden at nå op på mere end 500.000 svin, skriver svineproducenterne.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Hjemmemarkedet for kød har indtil nu været i balance. Overalt i Europa stiger levendeudbuddet, som det er typisk for sæsonen, og slagtevægten stiger. Derudover stiger også bekymringen for virkningerne af anden bølge af coronapandemien med den nye delvise lockdown og det, at man holder op med at spise på restauranter etc. Ud fra erfaringerne i foråret ser man et højere forbrug i husholdningerne.

Frankrig

I Frankrig så man ifølge en markedsinteressent i den forgangne uge en stigning i efterspørgslen i levnedsmiddeldetailhandlen oven på udmeldingen om den nye lockdown. Lignende forlydender høres fra Spanien.

En væsentlig støtte på det europæiske marked er stadigvæk eksporten til Kina. Dog ser det ud til, at dette marked mister tempo. Markedsinteressenter fra forskellige lande fortæller, at både de eksporterede mængder og priserne er faldende. Inden for EU er der stadig en intensiv konkurrence. For eksempel vinder halve kroppe fra Belgien og Tyskland markedsandele fra andre udbydere på det italienske marked.


Spændingen på slagtesvinemarkedet mindskes ikke, og puklerne stiger fortsat. De manglende slagte- og forarbejdningskapaciteter understøtter kødmarkedet og sørger for stabile udsigter.


På det europæiske marked handles ferske skinker og forender til faldende prisniveau, mens handlen med øvrige udskæringer sker til stort set uforandret prisniveau denne uge.
Til det engelske baconmarked er der en stabil handel.

For de asiatiske markeder rapporteres der om en stabil efterspørgsel fra såvel Kina som Japan.