I 14 dage har Danske Minkavlere ventet svar fra myndighederne på branchens forslag til en handlingsplan. Svaret kommer, når sundhedsmyndighederne har taget stilling til det, lyder det fra Mogens Jensen (s).

Formand for Danske Minkavlere Tage Pedersen kalder det for katastrofalt, at Fødevareminister Mogens Jensen (S) ikke har svaret på et handlings-forslag fra minkavlerne, der skulle medvirke til at sikre en god håndtering af krisen og som også skal sikre avlsdyr til den kommende sæson.

- Vi har intet hørt, og det er katastrofalt, fortæller Tage Pedersen til Maskinbladet og det skal gå stærkt med at finde brugbare løsninger, for fortsætter regeringen på sin nuværende kurs, så mener formanden for minkavlerne, at der snart ikke er flere avlsdyr tilbage.

- Vi skal have strategien ændret, ellers forsvinder branchen, siger Tage Pedersen som efterlyser svar fra ministeren på, hvad regeringen vil gøre for at redde avlsdyr til 2021, for det haster, og fortsætter den voldsomme udvikling i smittespredningen, så vil alle minkfarme i løbet af få uger befinde sig i den berygtede zone på 7,8 kilometer.,

Forslag vurderes

Efter et åbent samråd i Landstingssalen på Christiansborg den 28. oktober spurgte Maskinbladet Mogens Jensen om det kunne være rigtigt, at et svar til en branche, der er så hårdt presset som de danske minkavlere er lige nu, kan være så længe undervejs,

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Det er jo klart, at kommer der forslag, og dem tager vi gerne imod, også fra minkbranchen, så er vi jo nødvendigvis nødt til at lade de forslag vurdere af sundhedsmyndighederne i forhold til, at vores udgangspunkt er, at vi er nødt til at gøre det, der er muligt for at standse smitten, lyder svaret fra Mogens Jensen til Maskinbladet.

Mogens Jensen bedyrede på det åbne samråd, at mink-sagen blev prioriteret meget højt af regeringen, men det til trods, så kan Danske Minkavlere komme til at vente længere endnu på et svar, for de relevante myndigheder er ifølge ministeren ikke færdige med at tage stilling til indholdet i forslagene.

- Når der ikke er modtaget svar, er det fordi man ikke er færdig med at vurdere de forslag blandt sundhedsmyndighederne og andre myndigheder, og jeg har jo kun det ønske, at branchen kan få svar så hurtigt som muligt, og det er jeg også sikker på at sundhedsmyndighederne er interesseret i, siger Mogens Jensen.

Ifølge Mogens Jensen har dialogen imellem myndighederne og minkbranchen været tæt igennem hele krisen, og fødevareminiseren har selv deltaget i to mink-møder, hvor branchen har været med, og et tredje møde er på vej.

-Der er tæt kontakt og dialog i den her sag, men jeg kan ikke præcis sige, hvornår det næste møde vil finde sted, slutter Mogens Jensen.