SSI sparker på en branche, der i forvejen ligger ned med deres udskamning af minkavlerne, mener Martin Merrild. Han kræver en undskyldning til avlerne.

Sidste lørdag gik Statens Serum Institut ud og angreb de danske minkavlere for ikke at ville svare på myndighedernes henvendelser i E-boks. Kun én ud af 926 minkavlere have svaret tilbage på en henvendelse fra seruminstituttet, lød det.

Minkavlerne blev beskyldt for ikke at ville samarbejde, og på sociale medier blev de skudt alverdens motiver i skoene. Branchen forstod intet - for ingen havde modtaget de omtalte beskeder, skriver L&F i en pressemeddelelse.

Efter henvendelser fra Kopenhagen Fur, Danske Minkavlere og Landbrug & Fødevarer viser det sig nu, at myndighederne kun har udsendt to ud af 926 beskeder. Resten er aldrig sendt. Den praksis får hårde ord med på vejen fra formand i Landbrug & Fødevarer, Marin Merrild.

- Hvorfor tjekker SSI ikke deres egne systemer, inden de angriber et helt erhverv? Kopenhagen Fur og avlerne har fra dag ét været optagede af at finde de bedste løsninger for at begrænse smitten og sikre, at erhvervet kan komme videre på den anden side, siger formand i Landbrug & Fødevarer, Martin Merrild.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Hængt ud

- Minkavlerne og branchen er ekstremt hårdt ramt både økonomisk, men også menneskeligt. At blive hængt ud i medierne foran alle danskere på et fuldstændig uberettiget grundlag er uacceptabelt. Der topmålet af arrogance.

SSI har indtil videre ikke ønsket at melde ud omkring den fejl, som tilsyneladende har betydet at avlerne aldrig fik tilsendt spørgeskemaet. Men formand i Landbrug & Fødevarer, Martin Merrild, forventer en reaktion.

- Som minimum forventer vi en klokkeklar undskyldning fra SSI til minkavlerene. Samtidig må de medier, som bragte historien, gå kritisk til Statens Serum Institut og spørge, hvad i alverden der foregår. Ligesom fremtrædende politikere i SF og Enhedslisten bør kigge indad og for én gangs skyld erkende, at også de var for hurtige på aftrækkeren. Myndighederne skal ikke sparke til en branche, der ligger ned. Vi skal håndtere en krise som denne sammen, siger han.