Danske Svineproducenter kritiserer lov om bøder til chauffører.

Danske Svineproducenter kritiserer nu i stærke vendinger loven om bøder til chauffører, hvis transporterede dyr har skader.

Hvis ikke der er en aftale onsdag, vil chaufførerne strejke.

Danske Svineproducenter kalder loven urimelig, oplyser foreningen i en pressemeddelelse.

- Det er helt urimeligt, at de chauffører, der transporterer vores grise, kan risikere straf og endda helt miste retten til deres erhverv, hvis der er grise, der ikke burde have været med transporten. Det har vi sagt i flere år, siger Jeppe Bloch Nielsen, næstformand i Danske Svineproducenter, der ikke forstår, hvorfor transportørerne ikke fredes for de ting, som grisene har med fra stalden.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Man har i Danske Svineproducenter gennem flere år har bedt myndighederne om at være fair over for chauffører og vognmænd, står der i pressemeddelelsen.

- Vi har mødt lydhørhed, men der er ikke sket nok, og det er uacceptabelt, siger han.

- Det er 11. time og det kan ikke vente længere, siger han.

Danske Svineproducenter opfordrer til, at alle kræfter samles omkring en løsning, så grisene ikke hober sig mere op i staldene, end de gør i forvejen.

- Vi er allerede mærket tilstrækkeligt af afrikansk svinepest i Tyskland og corona, der giver os problemer i vores produktion, med grise, der hober sig op, fordi slagterierne er bagud med slagtningerne. Vi kan ganske enkelt ikke håndtere, hvis slagterierne lukker helt, fordi grisene ikke kan transporteres som følge af chaufførernes bebudede strejke den 28. oktober, siger svineproducenternes næstformand.

Som svineproducenternes eget slagteri mener Danske Svineproducenter, at Danish Crown har en helt særlig forpligtigelse til at træde i karakter og udnytte sit gode forhold til regeringstoppen, står der i pressemeddelelsen.

- Vi kan mene alt det, vi gør, men vi har ikke de samme tætte relationer til regeringstoppen, som Danish Crown har, og som de gerne udstiller ved festlige anledninger. Nu er det alvor, og Danish Crown skal trække i arbejdstøjet og bruge sin indflydelse maksimalt, pointerer Jeppe Bloch Nielsen.

Danske Svineproducenter maner dog til besindighed.

- Vi forventer at se et hyrdebrev fra ministeren og opfordrer samtidigt chaufførerne til at udskyde strejken for at give hyrdebrevet en chance for at vise sin virkning. Endelig opfordrer vi til, at myndighederne begynder at behandle ophobede sager efter de nye regler med tilbagevirkende kraft, siger Jeppe Bloch Nielsen.