Lyt til artiklen:

Dyretransportchaufører gør klar til at lade lastbilerne holde stille fra onsdag

00:00
Hastighed: ???x
01:10

Dyretransportchaufførerne vil ikke længe finde sig i, at de risikerer store bøder, hvis de transporterede dyr har skader. Chaufførerne mener ansvaret og dermed regningen bør gives til den enkelte landmænd og de tilsynsførende dyrlæger og veterinærmyndigheder, som rent faktisk har mulighed for at holde øje med dyrenes tilstand, inden og når de bliver læsset på bilerne. Det kunne være skader som brok eller betændelser.

- Vi giver Mogens Jensen frist til tirsdag den 27. oktober klokken 12-middag til at reagere på vores henvendelse, ellers træder vi ud af førerhuset og lader bilerne stå i protest mod "Regel-Danmark", siger talsmand for dyretransportchaufførerne, Torben Grønhøj Jensen, der selv kører som chauffør hos NV Randers, der sælger og køber svin.

Artiklen fortsætter efter annoncen

rich-media-2
Chauffør Torben Grønhøj Jensen, talsmand for dyretransportørerne, har i dag søndag haft krisemøde med 120 frustrerede chauffører. Privatfoto.

Styregruppen bag dyretransportchaufførerne overvejer i øjeblikket, om de skal skrive en direkte mail til Mogens Jensen, men i øjeblikket vil de lade deres opråb gå gennem pressen i håb om at fødevareministeren hører deres synspunkt og protest.