De seneste uger har ulve været på spil to gange i Sønderjylland. Samlet er 29 får blevet dræbt i angrebene.

Fåreavler Erik Seidelin i Visby, nordvest for Tønder, mistede i søndags 22 får ved et formodet ulveangreb.

Det oplyser Erik Poulsen, redaktør af 'Her er ulven i Danmark'.

Da angrebet blev opdaget i udkanten af Visby om formiddagen, var fire får allerede døde, mens yderligere 18 var så skambidte, at de måtte aflives. Angrebet er det hidtil næstværste i år, kun overgået af angrebet i den vestjyske ulvezone i slutningen af september, hvor 31 får mistede livet bag ulvesikret hegn.

Samtidig fortæller en fåreavler onsdag i denne uge, at der den 3. oktober blev dræbt syv får ved et dokumenteret ulveangreb i Øster Højst, øst for Tønder, oplyser Erik Poulsen.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Jeg har fået bekræftet, at det var en ulv, vi havde besøg af natten til lørdag den 3. oktober. Det var en tæve, der kom fra Tyskland. Den var født i 2018 og havde dræbt på får på vejen her op, oplyser fåreavleren til facebooksiden 'Her er ulven i Danmark'. Han har oplysningerne fra Naturstyrelsens vildtkonsulent og fortæller, at de resterende får var meget skræmte i ugerne efter angrebet.

- Med oplysningerne om de to alvorlige angreb ved Tønder i denne måned begynder grænselandet at ligne et område, der er lige så hårdt ramt af ulveangreb som den vestjyske ulvezone. Massakren ved Visby tegner til at være ulvens værk, og hvis det bliver dokumenteret med dna-test har der siden 23. maj været fire ulveangreb på Tønder-egnen. I maj ved Brøns og i juli ved Lydersholm. Dertil en lang række dokumenterede ulveangreb lige syd for den dansk-tyske grænse, siger Erik Poulsen, redaktør af 'Her er ulven i Danmark'.

Med angrebene i Øster Højst og Visby har der hidtil i år været 29 formodede eller dokumenterede ulveangreb på husdyr i Danmark.