Lyt til artiklen:

Nyt våben mod GPS-tyve: Tracker skal sætte stopper for bølge af tyverier

00:00
Hastighed: ???x
02:37

GPS-tyve har de seneste måneder hærget i Danmark. Flere end 200 GPS-anlæg er blevet stjålet. Samlet har værdien af tyvekosterne oversteget flere millioner kroner.

Derfor anbefaler Danske Maskinstationer og Entreprenører og Syd- og Sønderjyllands Politi nu til, at man sikrer sin GPS med en tracker.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det skriver GS Group og Danske Maskinstationer og Entreprenører i en pressemeddelelse.

- Vi vurderer, at antallet af tyverier vil falde, nu hvor høstsæsonen snart er overstået, og vi opfordrer vores medlemmer til allerede nu at tyverisikre, så de er rustet til foråret, hvor der er risiko for en ny bølge af tyverier, siger chefkonsulent Kasper Kjær Jensen fra Danske Maskinstationer og Entreprenører.

- Og det er ikke nok med kameraovervågning. Vi har set flere tilfælde af, at tyvene har undgået kameraerne, så vi opfordrer også medlemmerne til at mærke udstyret og bruge GPS-sporing, så udstyret kan findes igen, siger han.

- Meget tyder på, at der er tale om professionelle indbrudstyve, der ved, hvad de går efter, og som får afsat GPS-udstyret på det sorte marked. De går direkte efter GPS-anlæg, og vi ser, at de ikke stjæler for eksempel helt nye iPads, fortæller Kasper Kjær Jensen.

De mange tyverier af GPS-anlæg fik fredag Syd- og Sønderjyllands Politi til at henvende sig direkte til landmænd og maskinstationer i området. I et brev tilbyder politiet et besøg af en sikringsrådgiver og "opfordrer til - sammen med brancheorganisationen Danske Maskinstationer og Entreprenører - at maskinstationerne og landmændene øger deres fokus på sikring af det værdifulde udstyr," hedder det i brevet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Og her kan en GPS-tracker hjælpe, står der i pressemeddelelsen.

- Med GPS-sikring er der mulighed for at spore og genfinde udstyret, før det når ud af landet. Vi har i dialog med Syd- og Sønderjyllands Politi og Danske Maskinstationer og Entreprenører udviklet et særligt GPS-produkt, der gør det muligt at spore og genfinde udstyret både før og efter, det krydser grænsen, fortæller Sune Andersen fra GSGroup's Recovery-service i Esbjerg, der udvikler sporingsudstyr til bl.a. biler og både.

- GSGroup har et stærkt netværk af lokale, professionelle søgehold, der samarbejder tæt med de enkelte af landes politienheder, og derfor er vores muligheder for genfinding rigtig god - faktisk så god, at vi kan præstere en genfindingsprocent på 98, siger Sune Andersen