Minkavler Thorbjørn Jeppesen frygter, at Fødevarestyrelsen får slået så mange mink ihjel, at det bliver vanskeligt eller umuligt for erhvervet at rejse sig igen. Avlerne har nu allieret sig med en advokat.

- Jeg tror ikke der er særlig stor sandsynlighed for, at der kommer dyr ind igen. Ikke så længe der er noget, der hedder corona. Som det er nu kan jeg ikke se, at der er nogen, der ville turde at sætte en ny besætning ind. Specielt ikke, hvis ikke man vil lade nogle af de dyr overleve, som allerede har været smittet, og som faktisk hurtigt er blevet raske igen, og som har dannet nogle antistoffer. Så hvis ikke man vil lade nogle af dem overleve, så har jeg svært ved at se, hvordan vi skal komme i gang igen, siger minkavler Thorbjørn Jeppesen til Maskinbladet. Han tilføjer:

- Konsekvensen af dette vil øvrigt være, at mange generationers uerstatteligt avlsmateriale vil være forsvundet. Men jeg har ikke fået nogen informationer fra Fødevarestyrelsen om, hvad der skal ske.

- Vi spørger, hvornår vi kan sætte dyr ind igen, og får intet svar. Vi spørger, hvor længe det vil tage Fødevarestyrelsen at aflive minkene og får intet svar, siger han.

I lighed med en del andre minkavlere er det Thorbjørn Jeppesens frygt, at der kan være en skjult dagsorden bag Fødevarestyrelsens manglende informationer. Altså at der er så stor politisk modvilje mod hele erhvervet, at man helst ser det blive afviklet.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Set i dette lys finder han det også påfaldende, at ingen fra regeringen har vist sympati og forståelse for de menneskelige aspekter i sagen ved at møde personligt op i området.

Sammen med 38 minkavlere i området og nogle flere udefra er han gået til en advokat for at få sat en klageskrivelse sammen.

- Vi klager over manglen på informationer og over den måde hele sagen er blevet håndteret på. Brevet blev sendt for et par dage siden, og hvis heller ikke dette brev bliver besvaret, må vi gå rettens vej, siger Thorbjørn Jeppesen.