Lyt til artiklen:

FirstFarms i stor millionhandel: Sælger 618 hektar i Vestrumænien

00:00
Hastighed: ???x
02:12

FirstFarms, der opkøber og investerer i landbrug og jord i Østeuropa, har solgt 618 hektar jord i Vestrumænien.

Det oplyser FirstFarms i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Aftalen er gennemført med baggrund i betinget salgsaftale på samlet 1.675 hektar jord i Vestrumænien, skriver FirstFarms.

Den forventede samlede salgspris udgør 85 millioner kroner. Handelen forventes gennemført i trancher over de kommende 12 måneder. De første gennemførte trancher udgør 31 millioner kroner, skriver FirstFarms.

Avancen ved det samlede salg forventes at påvirke selskabets EBIT med 40 millioner kroner over de kommende 12 måneder.

Med det samlede salg styrkes FirstFarms' likvide beredskab med 85 millioner kroner, da jorden ikke er belånt.

- Med dette salg realiserer vi en væsentlig og tilfredsstillende avance fra vores udvikling af jorden i Vestrumænien, siger Anders H. Nørgaard, administrerende direktør.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- FirstFarms' jord er i vores regnskab bogført til anskaffelsespriser og ikke dagspriser. Det er derfor først ved et salg af jorden, at den opsparede værdiforøgelse af jorden realiseres. Derfor er jeg glad for at de væsentlige skjulte værdier i vores jordportefølje delvis kan realiseres ved dette salg.

- Vi har ultimo 2019 en bogført jordværdi på 346 mio. kr. (9.200 hektar) med en vurderet dagspris på 615 mio. kr. Vi vurderer løbende jordstrategien i de enkelte afdelinger, og hvorvidt jorden skal drives, udlejes eller sælges, siger han.

Jorden er opkøbt i 2007-2008 og har været drevet af FirstFarms de seneste 5 år.

Omsætningen i Vestrumænien udgør 5 procent af FirstFarms´ samlede omsætning. Der har i afdelingen været fokus på udvikling af jordporteføljen, og driftsresultaterne har ikke været tilfredsstillende. Som en væsentlig del af FirstFarms´ forretningsmodel er jordbeholdningen blevet værdiforøget i form af omfattende grøftning, jordbytte samt forbedring af jordstrukturen.