44 er i denne uge testet positiv for Covid-19 på Danish Crown-slagteriet i Horsens.

Danish Crown har i løbet af ugen testet op mod 500 medarbejdere, efter 15 medarbejdere mandag testede positiv for Covid-19.

Her er yderligere 29 testet positiv for Covid-19. Altså har der nu været 44 tilfælde i denne uge på Danish Crown i Horsens.

Det oplyser Danish Crown i en pressemeddelelse.

Hos Danish Crown bliver det daglige antal hurtig-tests skruet yderligere op, så alle medarbejdere i den kommende uge bliver screenet mindst en gang.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Det er på en gang skræmmende og positivt, at vi har fanget så mange der hverken havde forhøjet temperatur eller symptomer på Covid-19. Positivt er det, at vi på den måde undgår at alle de andre medarbejdere udsættes for smitte. Samtidig får vi sendt nære kontakter blandt kollegerne hjem nærmest øjeblikkeligt og på den måde begrænset yderligere spredning i samfundet, siger Per Laursen, der er produktionsdirektør i Danish Crown Pork og oplyser, at der i samarbejde med Horsens Kommune tilbydes boliger med enkeltværelser til smittede medarbejdere, der ikke umiddelbart har mulighed for at isolere sig på anden vis.

- Vi kan selvfølgelig ikke tvinge folk til at isolere sig, men vi opfordrer kraftigt til, at man takker ja til tilbuddet, siger han.

De smittede arbejder stort set alle på aftenholdet, men der er intet der tyder på, at spredningen sker på selve slagteriet. Ud over at følge myndighedernes anvisninger får alle medarbejdere tjekket deres temperatur inden de kommer ind på slagteriet og arbejder alle med mundbind, skriver Danish Crown.

- Vi fik rigtig mange erfaringer med fra udbruddet i Ringsted, hvor medarbejdere fra Statens Serum Institut gennemgik slagteriet, og derefter kom med en række anbefalinger, som vi også har implementeret på slagteriet i Horsens. Det er vores klare opfattelse, at smitten sker udenfor arbejdspladsen, fordi medarbejdere bor sammen, kører sammen eller er sammen i fritiden, siger Per Laursen.