Lyt til artiklen:

Danish Agro overtager jysk grovvarefirma

00:00
Hastighed: ???x
02:03

Danish Agro overtager Himmerlands Grovvarer.

Det oplyser Danish Agro i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det er planen, at Himmerlands Grovvarer bliver fusioneret ind i Danish Agro koncernen, og alle afdelinger, medarbejdere, med videre overgår til Danish Agro.

Koncernchef i Danish Agro koncernen, Henning Haahr, er yderst tilfreds med aftalen.

- Himmerlands Grovvarer er et stærkt selskab med dygtige medarbejdere. Vi deler kultur og værdier, og selskabets medarbejdere vil være en stærk tilføjelse til Danish Agro-familien. På samme måde vil Himmerlands Grovvarers afdelingsnet supplere Danish Agros afdelingsnet rigtig godt. Vi er glade for, at Himmerlands Grovvarer vil sælge til Danish Agro, og vi vil gøre vores for at føre selskabets værdier videre, siger Henning Haahr.

De tre ejere bag Himmerlands Grovvarer, Søren Have, Knud Ring og Torben Frederiksen, glæder sig over aftalen.

- Himmerlands Grovvarer er en sund forretning med en stærk kundebase, og vi er stolte af de resultater, vi har skabt sammen med de jyske landmænd. Da vi fik henvendelsen fra Danish Agro, følte vi, at tiden nu var rigtig til at overveje Himmerlands Grovvarers fremtid. Det har været vigtigt for os, at de kvaliteter, som selskabet står for, også kan tilbydes vores kunder fremover. Derfor har vi besluttet at lade Himmerlands Grovvarer blive en del af Danish Agro koncernen nu. Vi deler de samme værdier, og Himmerlands Grovvarer vil som en del af Danish Agro koncernen kunne sikre et endnu stærkere tilbud til landmændene i Himmerland, siger Torben Frederiksen, direktør i Himmerlands Grovvarer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Søren Have, Knud Ring og Torben Frederiksen har som en del af aftalen ønsket at trække sig fra selskabet og gå på pension, når aftalen er endeligt godkendt af konkurrencemyndighederne. Indtil da fortsætter de deres virke i Himmerlands Grovvarer.

Himmerlands Grovvarer har 50 ansatte fordelt på 5 afdelinger i Aars, Skals, Rostrup, Skalmstrup og Aarhus og omsætter årligt i niveauet 700 mio. kr.