Automatisk oplæsning:

Stor interesse for minivådområder

00:00
Hastighed: ???x
00:00

Lodsejere er meget tæt på at tømme årets pulje til at anlægge minivådområder. Dermed fortsætter landbruget med frivilligt at byde ind på tiltag, der skal reducere kvælstof og fosfor i vandmiljøet.

Næsten 113 millioner kroner af en pulje på 115 millioner - sådan ser tallene ud for årets ansøgningsrunde for minivådområder.

Det oplyser Landbrugsstyrelsen, som også siger at der er 228 lodsejere der har søgt. Dermed er landmændene meget tæt på at tømme puljen. Tilsammen kommer de 228 minivådområder til at spare vandmiljøet for cirka 100 tons kvælstof om året - hvis alle de minivådområder, der søges om også får grønt lys og bliver til noget, skriver Seges.

- Det er utroligt positivt at opleve, siger Irene Wiborg, afdelingschef Miljø og Land i Seges.
- Det er tredje gang, landmænd har kunne søge om at anlægge et minivådområde, og med 228 ansøgninger må der virkelig siges at være gang i butikken. Det er meget positivt at opleve landmændenes store interesse igen i år. De lokale oplandskonsulenter, som har den gratis dialog med landmænd i området, har ydet en flot indsats - igen.

Kom ud og se det selv

Nu, hvor ordningen har været i gang nogle år, er der ved at være skabt en del minivådområder rundt om i landet. Og dem bliver det nu en mulighed at komme ud at se. 16 landmænd rundt om i landet inviterer til Åbent Minivådområde torsdag den 29. oktober.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Ved alle minivådområder er der en oplandskonsulent, som vil forklare og svare på spørgsmål.

Arrangementet er gratis men kræver tilmelding pga Corona-restriktioner og -begrænsning på antal deltagere. Klik her for at se hvor der holdes Åbent Minivådområde og for tilmelding.