Nordjyske jægere bliver opfordret til at aflevere rovdyr til myndighederne. Det skal undersøges, om rovdyr kan bære covid-19 mellem nordjyske minkfarme.

Der findes intet svar på, hvordan Covid-19 har spredt sig fra minkfarm til minkfarm i det nordjyske, og derfor opfordrer Miljøstyrelsen, Naturstyrelsen og Fødevarestyrelsen nu til, at jægere indleverer de rovdyr, de skyder.

På den måde håber man at kunne finde ud af, om rovdyr kan være årsagen.

Det oplyser Miljøstyrelsen i en pressemeddelelse.

Myndighederne har gennem Danmarks Jægerforbund bedt lokale jægere hjælpe med af aflevere de rovdyr, de skyder eller finder i naturen. Det drejer sig om nedlagt ræv, mårhund, mink, ilder og husmår. Også trafikdræbte grævlinge og oddere er interessante for undersøgelsen, der løber fra den 1. oktober og til den 31. december, står der i pressemeddelelsen.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Myndighederne og Danmarks Jægerforbund håber på bred opbakning fra jægerne i Hjørring og Frederikshavn kommuner. Der er også brug for hjælp fra folk, som ikke er jægere:

- Vi har brug for nordjydernes hjælp i den alvorlige situation, vi står i. Men hvis man ser et trafikdræbt rovdyr, så kan man samle det op ved at krænge en pose over det. Man skal naturligvis bruge engangshandsker og sikre, at hænderne sprittes af efter håndteringen. Det kan afleveres på en af de aftalte Falck-stationer eller ved Naturstyrelsen, siger Mariann Chriél, specialkonsulent i Miljøstyrelsen