Erling Bonnesen(V) kalder fødevareminister Mogens Jensen(S) i samråd om manglende godkendelse af minivådområder.

De manglende udbetalinger for minivådområder får nu Erling Bonnesen (V) til at indkalde fødevareminister Mogens Jensen (S) i et samråd, hvor ministeren skal forklare, hvordan regeringen hurtigst muligt vil få styr på sagen.

Det oplyser Erling Bonnesen i en mail til Maskinbladet.

Det nødvendige skema til ansøgning om pengene er formentlig først færdig tidligst i november, og herefter regner man med seks måneders sagsbehandlingstid. Derfor kan de, der har etableret minivådområder i 2019, først få pengene to år efter.

- Det er stærkt kritisabelt, at sagsbehandlingen og godkendelsen fra regeringen af de mange ansøgninger om minivådområder,som landmændene har sendt ind, nu er gået næsten helt i stå. De mange landmænd, der har ansøgt, bliver sat til at vente helt op til to år, skriver han.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Det er helt grotesk, når regeringen så samtidig melder ud, at landmændene gør for lidt, og at regeringen så straks efter rejser nye store krav over for landmændene om flere efterafgrøder, skriver han.

- Nu skal fødevareministeren på åbent samråd forklare, hvordan regeringen hurtigt vil få styr på det og få gang i godkendelsen af ansøgningerne.