Lyt til artiklen:

ØL og vegetarforening går sammen om at danne plantebaseret videnscenter

00:00
Hastighed: ???x
01:26

Økologisk Landsforening og Dansk Vegetarisk Forening har sammen stiftet et nyt videnscenter, Plantebaseret Videnscenter, som skal styrke vidensgrundlaget for et mere økologisk og plantebaseret fødevaresystem.

Det oplyser foreningerne i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Videnscenteret skal være en platform for forskningsprojekter, vidensdeling og forsøg til at skabe en omstilling til flere økologiske og plantebaserede fødevarer.

- For økologer har det altid været en selvfølge at gå forrest, når det kommer til at bane vejen for en mere bæredygtig fremtid. Den nødvendige grønne omstilling af vores fødevaresystem er ingen undtagelse. På fremtidens tallerken vil det grønne spille hovedrollen, mens kødet vil spille en velvalgt birolle af høj kvalitet - og økologisk naturligvis, siger bestyrelsesformand for Økologisk Landsforening, Per Kølster.

Generalsekretær Rune-Christoffer Dragsdahl fra Dansk Vegetarisk Forening supplerer:

- Ved at Økologisk Landsforening og Dansk Vegetarisk Forening etablerer dette videnscenter, sikrer vi, at økologi og den grønne omstilling af vores kost går hånd i hånd - og ikke drives som to adskilte dagsordener. Det er nødvendigt for at bevare helhedsperspektivet til gavn for jord, mennesker og dyr, siger han.