Kødbyen i København var rammen for Veganerpartiets første pressemøde efter partiet i august blev opstillingsberettiget efter mere end 20.000 danskere havde skrevet under på, at partiet skal have en chance for at være med til at sætte den politiske dagsorden.

Veganerpartiet fremlagde den 28. september sine politiske ambitioner, og umiddelbar ser dansk landbrug ud til at få en stærk modstander, hvis projektet fortsætter med at have politisk medvind, for en af partiets absolut højst prioriterede opgaver er et totalt ophør af det konventionelle landbrug i Danmark.

Partiets stifter og partileder Henrik Vindfeldt tordnede imod alle dele af det konventionelle landbrug, som han vil arbejde for helt bliver afskaffet. Landbrugets førstemand, Martin Merrild, blev nævnt som et skrækeksempel på, hvor galt det ifølge partistifteren står til i Danmark.

- Der er ingen værdighed, der er ingen empati og der er ingen nåde tilbage i de danske stalde, lød det i Henrik Vindfeldts tale til den fremmødte presse, men udover at udpensle et dystert billede af dansk landbrug, så havde partiet ikke meget at byde på - og de journalister, der ønskede svar på om Veganerpartiet har en holdning til den danske udenrigspolitik eller omkring hvem partiet vil pege på som leder af en regering, hvor Veganerpartiet eventuelt skal levere noget af det parlementariske grundlag, fik kun det svar, at partiet i løbet af de kommende måneder vil fremlægge deres politik på området.

Dansk landbrug kan se frem til en konstant fokus på de danske produktionsdyrs forhold, omend det ifølge partiets stifter nu står klart, at partiet fremover ikke vil benytte ulovlige metoder til at frembringe den dokumentation, Veganerpartiet selv ser som deres stærkeste kort i kampen for at afvikle dansk landbrug.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce