Lyt til artiklen:

Til trods for svinepest eksporterer Rusland store mængder kød

00:00
Hastighed: ???x
01:33

Den seneste markedsanalyse-rapport fra USDA-kontoret i Moskva viser en stor stigning i eksport af svinekød fra Rusland til trods for svinepest. Det skriver Agrarheute.

I Rusland slagtes der årligt 55 millioner grise, og det er mere end befolkning tilsynelande selv kan nå at spise. Den årlige svineproduktion består af cirka 25 millioner dyr, og ifølge Agrarheute er det samme størrelse som Tyskland.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den russiske svinekødsproduktion forventes at stige til 3,52 millioner ton i 2020. Det er en ny rekord. Samtidig vokser tempoet for åbning af nye eksportmarkeder, f.eks. I Vietnam og Hong Kong, hurtigere end tidligere forventet. En yderligere produktionsvækst på 80.000 tons til 3,60 millioner tons forventes derfor i 2021.

I 2020 er de helt store drivkræfter bag den enorme produktionsvækst de helt store svinebedrifter, som har 88 procent af den samlet svinebesætning i Rusland.

Stadig svinepest

Rusland er dog stadig ramt af svinepest, og de russiske veterinærmyndigheder rapporterede om yderligere 117 udbrud i 20 regioner fra januar til august 2020, 74 tilfælde blev registreret i store svinebedrifter og små bedrifter og 43 tilfælde i vildsvin.