Mere end 1600 gange har opslaget om kørestolsbrugeren Andre Hingstmans stjålne traktor været delt på Facebook, og imens eftersøgningen fortsætter på nettet, så frygter landmanden, at både politiet og forsikringsselskabet har givet op.

Kørestolsbrugeren Andre Hingstmans special-traktor er en uge efter tyveriet på en mark ved Hvilsom stadig ikke fundet. Forsikringsselskabet meldte tilbage omkring taksationen mandag den 21. september, men politiet har landmanden ikke hørt fra, og den nordjyske landmand frygter, at ligegyldigheden omkring de mange tyverier fra danske landbrug kommer til at give sig udtryk i stigende forsikringspræmier.

- Hvis vi ikke gør noget mere med grænsekontrol og politiet er ligeglade, jamen så er det jo bare et tag-selv-bord for de folk (landbrugstyvene. Red). De kan jo bare køre frem og tilbage og stjæle alt hvad vi har, siger Andre Hingstman frustreret og han oplever også, at forsikringsselskaberne virker som om, at man aldrig regner med at se det stjålne udstyr igen.

- Det er også ligesom om, at forsikringsselskaberne, de stiller heller ikke spørgsmålstegn ved noget, fortæller Andre Hingstman til Maskinbladet.

Det er ikke første gang at landmanden fra Hvilsom oplever, at tyve har været på besøg i lokalområdet, men det er første gang det sker på hans landbrugsejendom, men han frygter nu, at de gentagne tyverier kommer til at udmønte sig i højere forsikringspræmier. Dertil kommer, at Andre Hingstman frygter at den tid, hvor man kan stille sin traktor i marken under høst uden vagter eller alarmer, er forbi.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Det går jo i sidste ende ud over vores præmie, hvis de bare skal udbetale for alt, der bliver stjålet hele tiden, og hvis politiet slet ikke gør noget, så får det jo enorme konsekvenser i forhold til at vores præmier bliver sat op.

- At vi skal låse vores maskinhuse bedre og traktoren må ikke længere stå i marken, imens man er i gang med høst. Det er jo nok der, det bærer hen, kan jeg jo regne ud.

Eftersøgning i Traktorgruppen

Imens politiet ifølge Andre Hingstman ikke har gjort noget for at spore den stjålne Case5120, så har medlemmer af Traktorgruppen på Facebook delt historien mere end 1600 gange, og artiklen omkring tyveriet på Maskinbladet har været flittigt besøgt siden familien Hingstman sendte efterlysningen ud på traktoren den 17. september, men hidtil uden succes.

Andre Hingstman er godt klar over, at traktoren med stor sandsynlighed allerede er kørt ud af landet, og derfor har landmanden engageret en skandinavisk facebookgruppe for lastvognschauffører i eftersøgningen og han har også fortalt historien til Hollandske medier, men hidtil uden succes.

- Det hjælper jo nok ligeså godt som politiet, for sådan nogle lastbilchauffører ser jo meget mere end vi gør, og de kommer jo rundt i hele Europa, og kan jo nok finde mere end politiet og Europol.

- Jeg er bange for, at den jo bare bliver skåret op i stykker, så den ikke er synlig, for den lift (til kørestolen), den er jo ret farlig for dem, for hvis den dukker op, så er de jo på den. Men skærer de den bare af, så er der jo ingen der ved, at der har siddet en lift.

Spørger man Andre Hinstman, så vil problemet fortsætter så længe grænserne er åbne.

- Så har de jo frit slag. Der er jo ikke noget, som standser dem længere. og hvis de slipper fra det uden straf, så er det jo endnu nemmere.