Det polske parlament har vedtaget et forbud mod pelsavl. Den nye lov, som vil udfase landets mink- og rævefarme på bare ét år, fik opbakning fra et overbevisende flertal i parlamentet.

Et overbevisende flertal i Polen har vedtaget et forbud mod pelsavl i Polen med et års udfasning. 356 af 460 medlemmer stemte for forbuddet. Polen er Europas næststørste producent af pels med en produktion på omkring fem millioner mink årligt - og som har mange forbindelser til den danske pelsbranche, skriver dyreorganisationen Anima i en pressemeddelelse.

Anima har sammen med sin polske partnerorganisation arbejdet for et polsk forbud i mere end ti år. Organisationen mener, at det polske forbud bør få danske politikere til at reagere og arbejde på en plan for også at udfase minkavl i Danmark.

- Tiden er i den grad løbet fra at indespærre mink i små bure for at lave modetøj, og Danmark står snart alene tilbage i Europa i at tillade industrien. Det er på tide, at vi indser, at der ikke er en fremtid for pelsfarme i Europa og hjælper de, som i dag er i industrien, videre, siger Joh Vinding, direktør i Anima.

Flere forbud

Inden for de seneste år har mange lande i Europa valgt at indføre forbud mod pelsdyravl. Det er lande som tæller England, Østrig, Norge, Belgien, Luxembourg, Serbien, Slovakiet, Tjekkiet, Kroatien, Makedonien, Schweiz, Tyskland, Slovenien og Bosnien Herzegovina.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Også i modeindustrien breder der sig en stigende modstand mod pelsdyravl, hvor store etablerede modebrands som Gucci, Armani, Versace, Chanel, Michael Kors og Prada har meldt ud, at de fremover vil være pelsfri.

Der bliver i Danmark produceret omkring 12-13 millioner minkskind om året ifølge Kopenhagen Fur.