Ny opjustering fra SEGES på landmændenes tab på efterafgrøder underbygger hvorfor vor sag skal vindes, udtaler ASG formand Aggesen, som understreger, at det er det samlede efterafgrødetryk, som er problemet. Tabene er fortvivlende uoverskuelige. Derfor skal vi vinde vor retssag, fastslår han.

Selv om formanden for Agerskovgruppen, Jens Peter Aggesen, er tilfreds med den nye opjustering fra Seges, som viser, at tabene på efterafgrøder reelt er helt oppe på 3500 kroner per hektar, ser han alligevel alvorligt på det.

Det skriver Agerskovgruppen i en pressemeddelelse.

- Det var det, vi vidste og stævnede på allerede i juni. Landets fødevareproduktion og landmændenes økonomi kan slet ikke holde til det her, udtaler han.

- Vi er selvfølgelig tilfredse jo mere videnskaben giver os ret - for det er den videnskab, som vore juridiske argumenter bygger på, men vi kommer til at opleve voldsomme konsekvenser, og det gør mig vred, siger han.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Han understreger, at det er det samlede efterafgrødetryk, som er problemet.

- Efterafgrøder på tilsammen 5-10 procent af arealet går nok an, men når vi, som nu, er på 40-50 procent for manges vedkommende, så er det dybt alvorligt. Vi har både husdyrefterafgrøder, pligtige efterafgrøder og nu også såkaldte målrettede efterafgrøder. Vi kan ikke opfylde det samlede krav som det er nu. Det piner produktionen ned. Det er lige præcis derfor, at vi har stævnet og også derfor vi skal vinde - og her er vi glade for Seges-tallene.