Efter at have klaget over den manglende miljøvurdering af de obligatoriske målrettede efterafgrøder har Bæredygtigt Landbrug nu også stævnet staten for det samme.

Bæredygtigt Landbrugs store gødnings- og vandplanssag er på vej i Vestre Landsret, og interesseorganisationen har nu taget endnu et skridt i kampen for gødning - nemlig ved at stævne staten for de obligatoriske målrettede efterafgrøder.

Det oplyser Bæredygtigt Landbrug i en pressemeddelelse.

- Beslutningen er en logisk konsekvens af, at vi forleden klagede over den manglende miljøvurdering af efterafgrøderne, fortæller Bæredygtigt Landbrugs chefjurist Nikolaj Schulz, i en pressemeddelelse.

- Vi regner bestemt med at få medhold i klagenævnet, men med den supplerende stævning øger vi chancen for at få efterafgrøderne underkendt. Alt sammen handler det om at hegne spørgsmålene rigtigt ind, så vi har fuld kontrol over kampen for landmandens kvælstof, tilføjer han.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Gødnings- og vandplanssagen har rødder i stævningen af staten for vandområdeplanerne tilbage i december 2016, og ifølge Bæredygtigt Landbrug er det bestemt ikke blevet hverken mindre relevant eller mindre aktuel med de seneste efterafgrødekrav rettet mod dansk landbrug.

Bæredygtigt Landbrugs formand Flemming Fuglede Jørgensen siger i pressemeddelelsen.:

- Vi har ikke kunnet stævne for efterafgrøderne, før de var retligt bindende. Det er de nu, hvor kravene er obligatoriske og ikke kun frivillige. Med det seneste skridt har vi dækket hele fronten af. Målet med hele sagen er stadig at sikre, at den danske landmand kan give sine afgrøder tilstrækkeligt med næringsstoffer uden at belaste miljøet.