Den tyske slagterigigant, Tönnies, opfordrer tyske politikere til at sørge for, der stadig kan eksporteres til Asien, efter der er fundet afrikansk svinepest i Tyskland.

Efter der onsdag aften blev fundet et dødt vildsvin med afrikansk svinepest, kommer den tyske slagterikoncern, Tönnies nu med en opfordring til de tyske politikere om at holde eksportbåndene til Asien åbne.

Det oplyser Tönnies i en pressemeddelelse.

- Vi må nu sikre, at Tyskland kan fortsætte med at lave restprodukter fra svin som ører, tryner og fødder. Det asiatiske marked er særligt vigtigt for tysk landbrug siden disse restprodukter, som ikke kan blive solgt i Tyskland, stadig har en værdi der, står der i pressemeddelelsen.

- Det er ikke en unik handelsfordel for Tyskland. Tyske landmænd er i konkurrence med Spanien, Danmark, USA og andre lande. Uden den ekstra værdi af eksport, mener landbrugseksperter, at priserne for forbrugeren vil stige betragteligt, står der i meddelelsen.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Vi er overbeviste om, at politikerne og myndighederne vil støtte de 600.000+ jobs, der er i fødevareindustrien og i landbrugsindustiren. Den fjerde største tyske økonomiske sektor, særligt grisemarkedet, har nu brug for bedst mulig stabilitet og fair priser, siger Wilhelm Jaeger, leder af agrikulturel afdeling hos Tönnies.