Dagens afgrødekommentar: Med en amerikansk helligdag er afgrødebørsen i Chicago i dag lukket, hvilket traditionelt bringer lavere aktivitet med sig.

Offentliggørelsen af de ugentlige amerikanske afgrødekonditioner bliver uændret offentliggjort i aften, og eventuelle overraskelser kan skabe lidt prisudsving når den elektroniske handel genoptages natten til i morgen, i forbindelse med positionering forud for fredagens WASDE-rapport.

Fredag var aktiviteten tilsvarende afdæmpet, og møllehveden handlede inden for et interval på blot 1€.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Møllehveden ser ud til at have lidt svært ved at finde support på disse højere niveauer, hvor nyhedsstrømmen fra høsten på den nordlige halvkugle er aftaget. Samtidig er euroen stabiliseret mod dollaren, og momentum i stigningerne viser faldende tendens, hvilket indikerer en korrektion mod en svagere euro på den korte bane.

Chicagohveden ser fortsat dyr ud, blandt andet hjulpet af køb blandt fondene. Uden støtte fra majsmarkedet tror vi hveden vil få det svært på den korte bane, hvor også prisspændet mellem de to er kørt pænt ud.

De kinesiske majsfutures har kurs mod deres højeste niveau i fem år, efter voldsomme tyfoner bringer store mængder nedbør til det nordøstlige Kina, hvilket truer både produktionen og hæmmer logistikken.

I Chicago har stigende amerikanske eksportsalg til Kina været en medvirkende faktor til at løfte majsen højere, på forventninger om en strammere forsyningsbalance, kombineret med kombineret med nedrevideret konditioner fra manglende nedbør.

Selvom det er tørt flere steder i det amerikanske majsbælte, så er afgrøden så fremskreden, at risikoen for store udbytte tab på nuværende stadie er begrænset.

Nye importdata fra Kina viser her til morgen, at Kina i august importerede 9,6 mio. tons sojabønner, hvilket var en lille stigning sammenholdt med samme måned sidste år.

Den kinesiske sojaimport er dette kalenderår steget 15% til 65 mio. tons og forventes at fortsætte på et højt niveau de kommende måneder. Amerikansk eksport vil sandsynligvis forblive stærk, da Kina ser ud til at opfylde sine forpligtelser i fase 1 handelsaftalen, lige som den svagere dollar gør amerikanske forsyninger mere konkurrencedygtige.

Artiklen fortsætter efter annoncen

USA ser ud til at få en stor sojahøst, men ligeledes ser efterspørgslen stærk ud, og det vil i høj grad være USA der skal forsyne verdensmarkedet frem til den sydamerikanske høst på den anden side af nytår. Markedet inddiskonterer i øjeblikket amerikanske sojaudbytter på 51-52 bushels/acre, mod USDA's seneste estimat på 53,3 bushels/acre. Derfor skal vi se en pæn nedrevidering af udbytteforventningerne fredag, støtte yderligere op om bønnerne.

Sojaskråen fandt fredag pæn support fra sojabønnerne, og ser teknisk stærk ud, og vi forventer stigningerne kan fortsætte lidt endnu.