Tyske delstaters landbrugsministre iværksætter yderligere forberedende skridt i retning af indførelsen af en dyrevelfærdsafgift.

På et ekstraordinært møde mellem landbrugsministrene fra alle tyske delstater med bundes-landbrugsminister Julia Klöckner (CDU) for bordenden blev det besluttet at iværksætte yderligere forberedende skridt i retning af indførelsen af en dyrevelfærdsafgift.

Det fremgår af Ticans nyhedsbrev, der refererer til "Der Tönnies Agrarblog."

Som et af de indledende skridt skal der gennemføres en forundersøgelse i løbet af foråret. Formålet med undersøgelsen er at finde ud af, i hvilket omfang en særlig afgift på animalske produkter er mulig. Ifølge landbrugsministerkonferencen skal de opkrævede midler bruges til at yde tilskud til ombygning af stalde, således at arealkravene for svin, kvæg og fjerkræ øges.

I alt tales der om 1,2-3,6 milliarder euro til renovering i de kommende år. Indtil videre har forbundsregeringen stillet 300 millioner euro på budgettet til rådighed for landmændene.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Jeg vil fremlægge resultaterne på den næste landbrugsministerkonference i foråret, sagde Klöckner med henvisning til forundersøgelsen.

Projekter til foråret

Trods en formodet hård kampagne op til forbundsdagsvalget vil CDU-politikeren gennemføre projektet til foråret. Klöckner har meddelt, at hun vil indføre den særlige afgift på kød gennem vedtagelse i forbundsdagen inden valget.

- Dyrevelfærd vejer tungere end erhvervsøkonomiske interesser, siger hun.

Ifølge et forslag fra ekspertkommissionen kan der blive tale om en afgift på 40 cent pr. kg kød og pølser, mælk vil blive 2 cent dyrere pr. liter, smør og ost omkring 15 cent dyrere pr. kg.