Med Black-liste og SMS-advarsel forsøger Case IH at hæmme GPS-tyverierne.

Mens GPS-tyverierne fortsat hærger i Danmark kan man stille sig selv spørgsmålet, om producenterne virkelig bare lader situationen stå til, og håber i stedet på mer-salg af GPS-udstyr til de tyveri-plaget bedrifter og maskinstationer.

Sådan forholder det sig dog ikke helt, og Martin Geert-Jørgensen, marketingschef hos Case IH fortæller, at man international set har oprettet en Black-liste for at forebygge tyverierne:

- Det betyder, at stel-numrene på de stjålne enheder skrives op i vores system og ryger på Black-listen. Når det stjålne anlæg på et eller andet tidspunkt forsøges at opdateres, så vil de poppe frem i det internationale system som stjålne anlæg. Det kan være én af tiltagene for at tyverierne kan hæmmes, fortæller den danske marketingschef, som også kan fortælle at det er voldsomt frustrerende for producenten, som har lagt stort pres på baglandet for at nå en løsning for nogle bedre foranstaltninger.

- Men internationalt set, er det ikke noget vi lige når over én nat - desværre.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Bliv advaret

Han henviser desuden til den danske Case IH-forhandler, Sørensen & Lynggaard i Viborg i det Midtjyske, som har bygget flere tyveri-bokse på GPS-anlæg og terminaler.

- Det drejer sig om en box, som blandt andet indeholder en tracker, et modem og et simkort. Når antennen eller terminalen kobles fra strømmen, så sender sim-kortet et signal til ejerens mobil-telefon om, at der foregår et tyveri, fortæller Carsten Skjønnemann, servicechef hos Sørensen & Lynggaard.

- Det koster blot 3-4.000 kroner, og vi har indtil videre monteret det i fem anlæg, men der er mange flere på vej i øjeblikket, forklarer den midtjyske værkfører, som egentligt lancerede produktet til høsten i 2019, men først rigtigt har fået vind i sejlene med projektet i øjeblikket med de kedelige GPS-tyverier.

- Det er vores GPS-specialist, som har udviklet produktet, og vi er faktisk ret stolte af det, da det både kan sættes til antenne og terminal.