Venstres landbrugsordfører Erling Bonnesen frygter i forbindelse med præsentationen af regeringens finanslovsudspil, at fortsat fokus på den grønne omstilling under corona-krisen vil jage landbrug ud af landet.

Venstre er klar til at gå ind til forhandlingerne omkring det finanslovsforslag, som mandag blev præsenteret af finansminister Nicolai Wammen (S), og der er meget at tage fat på, fortæller Erling Bonnesen (VI til Maskinbladet foran Christiansborg.

- I forhold fødevareerhvervet og i forhold til landbruget, der er jo sat en lille-bitte klat af til at understøtte it-delen, og det er jo fint nok, men så står det faktisk imellem linjerne, at man vil fodre hunden med sin egen hale. Det vil sige, at man lægger op til at tage penge fra fødevareerhvervet og tage penge fra landbrugsstøtten og så bruge dem til grøn omstilling, og det skal vi passe på - det kommer til at koste arbejdspladser, siger Erling Bonnesen

Mobilhuller lukkes ikke

Landbrugsordføreren mangler klare præciseringer omkring, hvordan regeringen vil sætte yderligere fart på den grønne omstilling uden at det vil komme til at koste danske arbejdspladser, og så er Erling Bonnesen bekymret over, at man vælger at svække it-udviklingen i landområderne, da det vil skade udviklingen af det høj-teknologiske danske landbrug.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Bredbåndspuljen til understøttelse af færre mobilhuller, den bliver simpelthen fjernet, og vi ved jo i dag, hvor det er meget vigtigt, for alle erhverv, for alle borgere, også for landmændene, at der er en sikker infrastruktur også på it-området. Så er det mærkeligt, at man fjerner den pulje, der skal være med til at understøtte bedre og hurtigere hul-igennem, både på bredbånd og på mobiltelefonerne - også når man snakker mere præcisionslandbrug, droner og så videre. Det kræver jo lige præcis, at der er hurtigt hul igennem, lyder det fra Erling Bonnesen.

Økonomisk genopretning

Ifølge Erling Bonnesen går Venstre ind til forhandlingerne, med en ambition om, at genoprette dansk økonomi, og derfor kan forhandlingerne blive langvarige, for umiddelbart mener landbrugsordføreren, at det virker til, at regeringen har prioriteret at optage stadig mere gæld i stedet for at have fokus på, hvordan der skal tjenes penge i fremtiden.

- Det er underligt, at man i forbindelse med snakken omkring den grønne omstilling ikke går ind og sætter en tyk streg under, at det må altså ikke jage arbejdspladser ud af landet, og det må ikke jage erhverv ud af landet - det må ikke jage landbrug ud af landet. Det mangler der et klart fokus på, siger Erling Bonnesen.