Andre landmænd har meget, de kan lære hos de landmænd, der har en bundlinje blandt branchens bedste to procent, skriver Seges. Derfor inviterer Seges til workshop.

En økonomisk analyse foretaget af Seges viser, at landmænd, der har en bundlinje blandt de bedste to procent, har en markant større bundlinje end de landmænd, som er blandt de bedste 15 procent.

Bundlinjen hos dem Seges kalder top 2-landmænd er hele syv gange større, og derfor har andre landmænd meget, de kan lære af landmændene fra de øverste to procent, skriver Seges i en pressemeddelelse.

- Vigtigst af alt handler det om, at vi kan se, at top 2-landmændene ikke beskæftiger sig meget med de ting, de ikke kan gøre noget ved. Det kunne eksempelvis være rammebetingelser. I stedet fokuserer de på dé områder, hvor de kan gøre en forskel, siger konsulent for strategi og vækst hos Seges i pressemeddelelsen.

I efteråret 2020 afholder Seges blandt andet en række workshops, der skal inspirere flere landmænd til at arbejde med de ting, som top 2-landmændene har succes med.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Top 2-landmænd har fokus på personlig udvikling

Og hvad er det så TOP 2-landmændende gør rigtigt, og hvordan får man den konkrete viden sat i spil hos andre landmænd? Svaret finder man blandt andet i de fem anbefalinger, som Seges har udarbejdet, står der i pressemeddelelsen.

Anbefalingerne skal ses som et samlet sæt, og derfor skal landmanden arbejde med alle fem anbefalinger, for at det giver gode resultater.

En af anbefalingerne lyder på, at landmanden skal sætte fokus på sin personlige udvikling. Landmanden skal erkende, at han selv er et af de vigtigste aktiver i virksomheden. Det er ikke nok, at landmanden kun sørger for at vedligeholde traktorer og bygninger, for der ligger også et stort arbejde i, at han tager hånd om sig selv, sin egen udvikling og sine medarbejdere.

En anden anbefaling handler om begrebet "growth mindset". Hvis man har et "growth mindset", har man en vilje, lyst og motivation til at udvikle sig selv og sin virksomhed. Landmanden er allerede godt på vej, hvis han ser muligheder i stedet for begrænsninger.

Derudover anbefaler Seges, at man finder tid til de strategiske spørgsmål, forstår og styrker sin forretning og går fra hensigt til handling.

- Vi håber, at der vil være fokus på de fem anbefalinger både blandt rådgivere og landmænd, og at det er noget, de vil bruge endnu mere. Det kunne for eksempel være ved at etablere flere Advisory Boards, hvor landmanden får mulighed for at blive udfordret professionelt og sparre med rådgivere, landmandskollegaer eller andre udenfor erhvervet, siger Rasmus Berg Larsen i pressemeddelelsen.