Den irske tidligere landbrugskommissær Phil Hogan har måttet trække sig efter kritik. Et tab for dansk landbrug, fortæller L&F.

Irske Phil Hogan, som er tidligere landbrugskommissær i EU, har valgt at trække sig som handelskommissær efter kritik for et brud på de irske corona-restriktioner.

Det kan blive et tab for dansk landbrug, mener formand for Landbrug og Fødevarer, Martin Merrild ifølge Landbrugsavisen.

Phil Hogan deler nemlig nogle af de samme holdninger som Landbrug og Fødevarer, og under forhandlinger kunne han være en nyttig modvægt til den polske landbrugskommissær, Janusz Wojciechowski.

- Den nye kommissær lagde ud med at mistænkeliggøre moderne landbrug, et paradoks i og med EU i øvrigt har en klar holdning til, at vi skal have en liberal landbrugspolitik med fri konkurrence. Det passer ikke sammen, siger Martin Merrild til Landbrugsavisen.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Jeg havde da sat min lid til, at hele kommissionen på et eller andet niveau havde tænkt sig at arbejde som et kollektiv, og jeg håbede, at Phil Hogan med sin viden og rutine stadig kunne have et øje på landbrugspolitikken, som den nye kommissær har et noget famlende forhold til, siger Martin Merrild.