Ingen danske fødevarer overskred grænsen for sundhedsskadelige pesticidrester i første kvartal af 2020.

DTU tester hvert kvartal fødevarer for pesticidrester, og i første kvartal var der kun sundhedsskadelige pesticidrester i udenlandske fødevarer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Rapporten for 1. kvartal 2020 omfatter resultater for 332 konventionelle eller økologiske stikprøver og mistankeprøver af frugt, grøntsager, korn, forarbejdede produkter og animalske produkter.

Der er fundet tricyclazol i én prøve af importeret ris, triazophos i en prøve af sød basilikum fra Thailand og chlorpyrifos i en prøve af hellig basilikum fra Thailand i mængder, der overskrider grænseværdien, og som er vurderet til at udgøre en sundhedsmæssig risiko.

Derudover er chlorpyrifos og chlorpyrifos-methyl fundet i to prøver af mandarin fra Marokko og Spanien, en prøve af appelsin fra Grækenland og en prøve af banan fra Ecuador, der er målt i mængder signifikant over detektionsgrænsen, men under den gældende grænseværdi.