Danske Maskinstationer og Entreprenører (DM&E) samt Dansk Skoventreprenør Forening (DSF) står i spidsen for Skills for skovbrugselever samt DM i udkørsel af træ til Langesømessen den 3. september 2020.

Der er masser af spændende aktiviteter at glæde sig til, når årets Langesømesse snart finder sted i parken ved Langesø på Fyn. Traditionen tro skal skovens erfarne maskinførere dyste til DM i udkørsel på konkurrencepladsen omkring stand 75. Derudover fortsætter DSF og DM&E Skov deres egen Skills-konkurrence, der blev introduceret sidste år, hvor Danmarks unge skovbrugselever viser deres talenter.

Uddannelse af nye skovbrugere er med til at udvikle branchen. De næste generationer skal uddannes til at køre på maskinerne og betjene motorsaven, så vi sikrer, at faklen føres videre i fremtidens skovbrug. Derfor har DSF og DM&E igen i år valgt at have fokus på elever til branchen. Dette fokus vil blandt andet komme til udtryk i form af konkurrencen "Skills" for skovbrugselever, skriver DM&E i en pressemeddelelse.

- Formålet med konkurrencen er at vise de unge mennesker, at der er brug for dem i skovbranchen. Der bliver nemlig mangel på gode folk, der kan og vil arbejde i skovbranchen, hvis ikke vi gør en stor indsats for at få de næste generationer interesserede i branchen, siger Claus Clemmensen, der er chefkonsulent for DM&E Skov.

Brug for folk i skovbruget

De danske skoventreprenører har et stort ansvar, når det kommer til uddannelse af skovbrugselever, da elever skal have en praktikplads for at få lov til at starte på uddannelsen som skov- og naturtekniker. Dette betyder, at danske skoventreprenører og distrikter nu spiller en afgørende rolle som praktikværter for de unge mennesker, der gerne vil i gang.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Vi har hele tiden brug for folk i skovbruget, og derfor skal vi have fokus på elever. Det behøver ikke være unge mennesker, man tager ind som elev. Der er også mulighed for at opkvalificere ældre ansatte ved at sende dem på et af de mange kurser, som Skovskolen udbyder, siger Claus Clemmensen.

Der er lagt op til en sjov dag, hvor de unge blandt andet skal løse fire opgaver på tid. Deltagerne skal vende sværdet på saven, afkviste en stamme, skære tre skiver af en stamme og til sidst fælde et mindre træ.

- Konkurrencen er også et godt sted for elever at møde deres fremtidige arbejdsgivere, da der er mange skoventreprenører, som besøger Langesømessen, fortæller Claus Clemmensen.

DM i udkørsel af træ

Otte erfarne skoventreprenører skal i år konkurrere om at vinde sejrstrofæet, når der skal dystes i DM i udkørsel. Mesterskabet starter klokken 9.30 på konkurrencepladsens bane i skoven. DSF har i år valgt at rokere lidt på teltet og give det en mere central placering.

- Vi glæder os til endnu engang af afholde DM i udkørsel. Vi har valgt at flytte teltet helt op mod konkurrencens bane, så tilskuerne har bedre mulighed for at følge med, siger Claus Clemmensen.

Mesterskabet går ud på, at deltagerne på kortest tid skal gennemkøre en bane samtidig med, at der læsses et antal træstokke og stables et tårn af træklodser. Vinderen er den, der hurtigst og med færrest fejl gennemfører dysten. Konkurrencen bedømmes af et sagkyndigt dommerpanel, og de 3 bedst placerede skovmaskinførere tildeles pokaler efter indbyrdes placering. Desuden er der deltagerpræmier fra mesterskabets sponsorer til de øvrige deltagere.