Ifølge Agri Nord kan det give god mening at investere overskydende penge, hvis ikke man vil beskattes.

Flere og flere landmænd har for tiden så god en økonomi, at der er penge på bogen. Men det koster penge at have dem stående i banken, skriver Agri Nord i en pressemeddelelse.

Agri Nord peger derfor på, at landmanden med fordel kan investere pengene, hvis han eller hun har frie midler stående på bankkontoen i sin personlige virksomhed og gerne vil undgå bankens negative renter.

- Der er mulighed for at placere midlerne i alternative investeringer, siger Kent Boe Nielsen, der er økonomikonsulent i Agri Nord i pressemeddelelsen.

Undgå stor beskatning

Investeringerne skal kunne indgå i virksomhedsordningen. Ellers vil investeringen blive anset som en hævning ud til privat, og så kan den medføre en beskatning på op mod 56 procent.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- At investeringen kan ligge i virksomhedsordningen betyder, at den er blåstemplet og omfattet af Skats positivliste, siger Kent Boe Nielsen.

Dermed får den ikke betydning for opsparingsmulighederne i virksomhedsordningen, og overskuddet vil fortsat kun beskattes med 22 procent. De investeringer, der kan ligge i virksomhedsordningen, er eksempelvis rentebærende obligationer, andele i investeringsselskaber, andele i ETF-fonde eller udlejningsejendomme.

Fælles for investeringsmulighederne er, at man påtager sig en risiko.

- En risiko, man ikke har, når man lader pengene stå kontant, siger teamleder for Økonomi i Agri Nords Aalborg-afdeling, Henrik Rasmussen.

Han råder også til, at man vurderer omkostningerne ved anskaffelse og de løbende omkostninger.

- Man skal også tænke over, at det likviditetsmæssige råderum påvirkes meget forskelligt, alt efter hvad man vælger at bruge sine frie midler til, siger han.