Flere og flere landmænd har for tiden så god en økonomi, at der er penge på bogen. Men det koster penge at have dem stående i banken, skriver Agri Nord i en pressemeddelelse.

Agri Nord peger derfor på, at landmanden med fordel kan investere pengene, hvis han eller hun har frie midler stående på bankkontoen i sin personlige virksomhed og gerne vil undgå bankens negative renter.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Der er mulighed for at placere midlerne i alternative investeringer, siger Kent Boe Nielsen, der er økonomikonsulent i Agri Nord i pressemeddelelsen.

Undgå stor beskatning

Investeringerne skal kunne indgå i virksomhedsordningen. Ellers vil investeringen blive anset som en hævning ud til privat, og så kan den medføre en beskatning på op mod 56 procent.

- At investeringen kan ligge i virksomhedsordningen betyder, at den er blåstemplet og omfattet af Skats positivliste, siger Kent Boe Nielsen.

Dermed får den ikke betydning for opsparingsmulighederne i virksomhedsordningen, og overskuddet vil fortsat kun beskattes med 22 procent. De investeringer, der kan ligge i virksomhedsordningen, er eksempelvis rentebærende obligationer, andele i investeringsselskaber, andele i ETF-fonde eller udlejningsejendomme.

Fælles for investeringsmulighederne er, at man påtager sig en risiko.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- En risiko, man ikke har, når man lader pengene stå kontant, siger teamleder for Økonomi i Agri Nords Aalborg-afdeling, Henrik Rasmussen.

Han råder også til, at man vurderer omkostningerne ved anskaffelse og de løbende omkostninger.

- Man skal også tænke over, at det likviditetsmæssige råderum påvirkes meget forskelligt, alt efter hvad man vælger at bruge sine frie midler til, siger han.