Tyverierne af GPS-anlæg og terminaler fortsætter - i nat gik det i omfattende grad udover Skamstrup Maskinstation.

Skamstrup Maskinstation fik natten til fredag den 21. august uventet besøg mellem midnat og klokken 5.30 i morges: 18 GPS-anlæg er forsvundet i nattens løb.

- Det drejer sig om i alt 18 anlæg, hvor nogle er stjålet komplet, mens der blot er taget noget fra andre, fortæller Torben Kamp, indehaver af Skamstrup Maskinstation, og lettere frusterede over nattens indbrud.

- Det værste er, at det er folk uden hjerner, som har været igang. For halvdelen af det de er løbet med kan de ikke bruge til en pind, påpeger Torben Kamp, og fortæller, at tyvene har taget tingene en smule tilfældigt, ved i nogle traktorer blot at løbe med antenner og i andre antenner og terminaler, og i nogle traktorer to terminaler og så videre.

- De er også løbet med en CCI 1200 terminal til en Krone-presser, fortæller Torben Kamp.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Det er meget omfattende tyveri der er foregået hos Skamstrup Maskinstation, og Torben fortæller, at mange af de Trimle 1000-terminaler, som der er stjålet er nu udgået modeller, og derfor kan maskinstationen ikke bare få tilsvarende terminaler monteret.

Det drejer sig både om Fendt- og Case IH-traktorer, hvor der er stjålet terminaler, GPS-antenner og skærme fra i nattens løb.

Der skal ske noget andet

Torben Kamp er bange for, at der med udsigt til weekendens ro på mange af landets maskinstation for alvor kan få tyvene på arbejde, og det dermed kan ramme flere maskinstationer alvorligt.

- Men det her bliver simpelthen ikke ved med at gå. Forsikringselskaberne bliver da ikke ved med at have råd til den her form for tilsyneladende endeløs tyveri. Jeg ved ikke om vi skal til at have stort hegn og vagtværn sat i bero, men et eller andet må vi nok begynde at sætte i værk, fortæller Torben Kamp, som dog har både overvågning og nummerplade-scanner på maskinstationen:

- Lige nu er politiet ved at se, om de kan bruge materialet til noget. Det håber jeg de kan.