FirstFarms A/S har i dag indgået en aftale (SPA) omkring køb af jord og lejekontrakter i Slovakiet.

FirstFarms køber 70 hektar jord og overtager lejekontrakter for yderligere et areal på 940 hektar, skriver Firstfarms i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Prisen for jorden og lejekontrakter er 11,5 millioner kroner, og der forventes et positivt bidrag til EBIT på to millioner kroner med fuld effekt fra 2021.

Anders H. Nørgaard, CEO, udtaler:

- Værdiforøgelse af vores jord portefølje er en stor del af vores forretningsmodel. Vi vil med dette køb skabe synergier med vores nuværende driftsområder. FirstFarms har en unik viden omkring drift og udvikling af jord samt køb, oplagring og salg af afgrøder. Med denne aftale styrker vi vores platform yderligere.

Med indgåelsen af denne aftale driver FirstFarms 21.000 hektar, hvoraf de 10.000 hektar er ejet.

FirstFarms har ultimo 2019 en bogført jordværdi på 346 millioner kroner med en vurderet dagspris på 615 millioner kroner før skat. Den forventede merværdi på over 250 millioner kroner er ikke medtaget i selskabets bogførte egenkapital, skriver Fristfarsm i pressemeddelelsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

De udmeldte forventninger til 2020 med et EBITDA-resultat i intervallet 110-135 millioner kroner og et EBIT-resultat på 60-85 millioner kroner fastholdes.

Der blev i 2019 realiseret et EBITDA på 96 millioner kroner og et EBIT på 48 millioner kroner.