Over hele landet får årets høst høje karakterer. Hovedparten af afgrøderne er i hus, og kvaliteten er i top, fortæller Henning Fogh, administrerende direktør, grovvaredivisionen Danmark, Danish Agro.

- Høsten er rigtig langt fremme stort set alle steder i landet. Høsten på Sjælland og Lolland-Falster er næsten høstet færdig med 95 procent, der står dog stadig lidt tilbage på Østsjælland, fortæller Henning Fogh.

Artiklen fortsætter efter annoncen

På Fyn er man også rigtig langt med høsten. Her står der kun ganske lidt tilbage omkring Ringe og Kværndrup-området på Midt- og Sydfyn. Men ellers vurderer Henning Fogh, at omkring 95 procent er høstet færdig på Fyn.

Også Sønderjylland er langt fremme i sær i den østlige del med kun 10 procent tilbage. Man mangler dog at høste en større del i den vestlige del af Sønderjylland.

Midtjylland har høstet omkring 85 procent af afgrøderne.

I Nordjylland har man høstet omkring 75-80 procent af afgrøderne.

Fin kvalitet

Henning Fogh forventer at langt de fleste har høstet færdig i løbet af denne uge med mindre vejret driller med markante tordenbyger.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Kvaliteten er rigtig fin i alle afgrøder, især de afgrøder, der er vårsået, har givet pæne udbytter. Hvorimod de vintersåede afgrøder har været lidt udfordret på udbytte, især raps har givet svingende udbytte. Der har regionalt generelt været svingende udbytter på vintersåede afgrøder, siger han.

Generelt får høsten 2020 rosende ord med på vejen af Henning Fogh.

- Høsten i år har været rigtig nem og billig på grund af det gode vejr. Der er langt færre omkostninger forbundet med at høste, når det er tørt og godt vejr som i år, siger den administrerende direktør i Danish Agro.