Martin Børsting Maskinstation blev i en tungvognskontrol sigtet for at køre med for brede vogne - politiet har sat en jurist i Færdselsstyrelsen til at vurdere sigtelsen.

Der var travlhed med at bringe frøgræshalm til biogasanlægget Greenlab i tirsdags, da et køretøj fra Martin Børsting Maskinstation i en rundkørsel ved Skive blev vinket ind til tungvognskontrol.

Politiet målte bredden af vognen, hvorefter chaufføren blev sigtet for at være bredere end de tilladte 255 cm. Vognen var cirka 40 cm for bred.

Det fortæller Søren Børsting fra Børsting Maskinstation.

- Vi fortalte politiet, at vi ikke er enige i sigtelsen, og vi fik da også tilladelse til at gøre arbejdet færdigt, siger Søren Børsting.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Sagen er ikke slut. Søren Børsting rådførte sig med DM&E, hvor man også stiller spørgsmålstegn ved politiets tolkning af reglerne. Og politiet har taget sagen videre til Færdselsstyrelsen, hvor en jurist skal kigge nærmere på, hvordan reglerne skal fortolkes.

Det er Dimensionsbekendtgørelsens kapitel 2, der siger, at et køretøj ikke må være bredere end 255 cm. Denne bredde må kun overskrides, hvis man for eksempel kører med løst hø, halm, utærsket sæd eller med redskaber til for eksempel landbrugsformål.

En maskinstation må kun overskride de 255, hvis den for en kunde kører fra for eksempel mark til avlsgård og mellem maskinstation og dennes kunde.

- Politiet mener bare ikke, at biogasanlægget er vores kunde. De mener, at det er landmanden, hvis halm, vi transporterer, der er vores kunde, fortæller Søren Børsting.

Vi er kunde

Christian Frandsen, der er direktør for Greenlab fortæller, at frøgræshalmen på grund af kontrollen desværre var udtørret, da det endelig nåede frem.

- Vi måtte tilsætte noget vand for at få gang i ensileringen, siger Christian Frandsen, der i øvrigt er enig med Søren Børsting, at det er hans biogasanlæg, der er maskinstationens kunde.

- Vi har købt græsset på skåret og kontaktet maskinstationen for at få den leveret, så selvfølgelig er vi deres kunde, siger han.