Formand for Venstre Jakob Ellemann-Jensen besøgte onsdag Samson Agro A/S i Viborg.

Samsons administrerende direktør, Lars Henriksen, var sammen med udviklingschef hos Samson, Søren Mejlstrup Jensen, værter for besøget og en rundvisning på Viborg-fabrikken, skriver Samson i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Gruppen så blandt andet nærmere på nogle af de produkter og løsninger, som Samsons langsigtede investeringer i produktudvikling har udmøntet sig i.

Produkter som med deres høje effektivitet samt optimale udnyttelse af næringsstofferne i naturgødningen er vigtige værktøjer i den praktiske implementering af EU's Vandmiljørammedirektiv samt FN's Verdensmål på klimaindsatsen, for så vidt det angår naturgødningen fra landbrugets animalske produktion.

Under besøget hørte Jakob Ellemann-Jensen blandt andet om Samsons forskellige redskabsløsninger til bæredygtig udbringning af gylle samt deres mange nye værktøjer indenfor Smart Farming og præcisionslandbrug herunder Samsons prisvindende SlurryLab NPK-sensor til præcis realtidsmåling af næringsstofferne i naturgødning.

- Folketinget har sat nogle markante og ambitiøse mål for en klimaplan, som skal munde ud i en reduktion af drivhusgasudledningen med 70 procent i 2030.
Det kommer til at kræve noget af alle brancher i hele Danmark. Det gælder ikke mindst af landbruget, som jeg ved allerede arbejder meget hårdt for, at vi alle sammen kommer i mål.

- Men vi kommer heller ikke udenom, at der skal udvikles ny teknologi. I den forbindelse synes jeg det var interessant at få et indblik i en virksomhed som Samson Agro, der med rødderne solidt plantet i den jyske muld hver dag arbejder for at gøre dansk landbrug grønnere og mere effektivt

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er den slags innovation vi blandt andet har brug for, hvis vi skal nå i vores mål, udtalte Jakob Ellemann-Jensen efter besøget.