Formand for Venstre Jakob Ellemann-Jensen besøgte onsdag Samson Agro for at få et indblik i en innovativ, international industriel virksomhed med potentiale til at bidrage til den grønne omstilling.

Formand for Venstre Jakob Ellemann-Jensen besøgte onsdag Samson Agro A/S i Viborg.

Samsons administrerende direktør, Lars Henriksen, var sammen med udviklingschef hos Samson, Søren Mejlstrup Jensen, værter for besøget og en rundvisning på Viborg-fabrikken, skriver Samson i en pressemeddelelse.

Gruppen så blandt andet nærmere på nogle af de produkter og løsninger, som Samsons langsigtede investeringer i produktudvikling har udmøntet sig i.

Produkter som med deres høje effektivitet samt optimale udnyttelse af næringsstofferne i naturgødningen er vigtige værktøjer i den praktiske implementering af EU's Vandmiljørammedirektiv samt FN's Verdensmål på klimaindsatsen, for så vidt det angår naturgødningen fra landbrugets animalske produktion.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Under besøget hørte Jakob Ellemann-Jensen blandt andet om Samsons forskellige redskabsløsninger til bæredygtig udbringning af gylle samt deres mange nye værktøjer indenfor Smart Farming og præcisionslandbrug herunder Samsons prisvindende SlurryLab NPK-sensor til præcis realtidsmåling af næringsstofferne i naturgødning.

- Folketinget har sat nogle markante og ambitiøse mål for en klimaplan, som skal munde ud i en reduktion af drivhusgasudledningen med 70 procent i 2030.
Det kommer til at kræve noget af alle brancher i hele Danmark. Det gælder ikke mindst af landbruget, som jeg ved allerede arbejder meget hårdt for, at vi alle sammen kommer i mål.

- Men vi kommer heller ikke udenom, at der skal udvikles ny teknologi. I den forbindelse synes jeg det var interessant at få et indblik i en virksomhed som Samson Agro, der med rødderne solidt plantet i den jyske muld hver dag arbejder for at gøre dansk landbrug grønnere og mere effektivt

- Det er den slags innovation vi blandt andet har brug for, hvis vi skal nå i vores mål, udtalte Jakob Ellemann-Jensen efter besøget.