Offersgaard Maskinstation har haft et omfattende tyveri i nat, hvor GPS-udstyr, skærme og terminaler er blevet stjålet.

- Jeg er fuldstændig mundlam.

Sådan betegner Kristian Birkkjær, indehaver af Offersgaard Maskinstation nattens ret omfattende tyveri af GPS-udstyr, skærme og terminaler hos den vestjyske maskinstation.

.- Vi har fået stjålet fire GPS-antenner og otte terminaler fra vores New Holland-traktorer. Desuden har vi mistet både Cebis og Cemos-terminalerne fra vores Claas Lexion-mejetærskere og Jaguar finsnitter, samt rive-computer fra Claas Liner 3500 og Gøma-terminal fra Gøma GG25 gyllevogn. Det er jo fuldstændig vanvittigt, fortæller en meget rystet Kristian Birkkjær.

Hele maskinstationen er derfor lamet, og da alle skærme enten er rykket af eller klippet i ledningerne skal der helt nyt ledningsnet på mange af køretøjerne før de er kørende igen.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Det er en katastrofe. Vi skulle ha været afsted her tidlig morgen, da der ingen dug er faldet, og vi holder stille endnu, her ved middagstid.

Tyveriet er foregået mellem klokken 1, hvor den sidste mejetærsker kom hjem, og klokken 5.30 i morges, hvor Kristian kunne konstatere, at der manglede udstyr i maskinhuset.

.- Stadil Maskinfortning er kommet med to Claas-traktorer, som vi lejer til kørsel med bigballepresserne, og der er også et par nye terminaler på vej fra Claas-forhandlere i Danmark til mejetærskerne. Men vi skulle eksempelvis i morgen kører kalk efter tildelingskort, og det er jo umuligt, og jeg ved simpelthen ikke om vi får løst det i dag, så jeg har måtte afbestille kalken, fortæller den frustrerede vestjyske maskinstationsejer, som nu advarer sine kollegere i branchen - for hvor slår tyvene mon til henne den kommende nat?