Såning af korn med enkornssåmaskine kræver en kernestørrelse på imellem 2,5 og 3,3 millimeter. Det kræver en ekstra størrelsessortering af allerede oprenset såsæd, som Gl. Buurholt nu tilbyder.

Gl. Buurholt melder nu klar til at rykke ud til landmændene med et mobilt anlæg, som kan fremstille såsæd af diverse kornarter til enkornssåning, skriver Gl. Buurholt i en pressemeddelelse.

Firmaet er hermed et blandt ganske få, som kan fremstille denne type såsæd.

- Vi kommer, som sædvanligt, ud til vore kunder og renser korn op til såsæd med en almindelig, mobil såsædsrenser, fortæller Visti Møller fra Gl. Buurholt.

rich-media-1
Visti Møller med en boks, som anvendes til at kontrollere, om såsæden til enkornssåning har den krævede kernestørrelse på 2,5-3,3 millimeter. Foto: Gl. Buurholt.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Ønsker kunden så at så sit korn med en enkornssåmaskine, kommer vi efterfølgende ud med et andet mobilt anlæg. Med det foretager vi en helt fin størrelsessortering af såsæden i den krævede kernestørrelse på imellem 2,5 og 3,3 millimeter, føjer han til.

Den fint størrelsessorterede såsæd fyldes i storsække.

- Går man med overvejelser om at investere i en enkornssåmaskine til korn, så kan vi således nu fremstille såsæd i den kernestørrelse, en sådan såmaskine arbejder med, slutter Visti Møller.